User Tools

Site Tools


guide

takaisin

Steampnuk episode guide

Season 3

 • Episode 1 - Back to work (8.8.-9.8.1820 (ma-ti))
 • Ryhmä kokoontuu maanantai-aamusella toimistolla. Kaikilla tuntuu sujuneen pari viikkoa varsin hyvin, poislukien viimisenä paikalle saapunut Anna. Gigant-ryhmän kalustotesti päättyi ilmeisesti onnettomuuteen, mikä tuhosi yhden voimapanssarin käyttökelvottomaksi. Anna itse ei ollut osallisena onnettomuudesta, vaan sai vammoja auttaessaan pilotin pois palavasta panssarista. Jokainen oli saanut myös ylennyksiä. Työt jatkuvat normaalisti.
 • Tiistaina Modesty palaa aamupäivällä takaisin Westmooriin missä suoritti koulutusjaksonsa. Tarkoitus auttaa mentoriaan, etsivä Brandon Glemorea, selvittämään katoamistapauksia mitkä näyttää muodostuneen tälle pakkomielteeksi. Paljastuu että etsivä oli törmännyt edellisenä yönä itse tekijään, jota etsivä kuvailee valtavaksi petokoiraksi. Modesty näkee vielä ruumishuoneelle edellisen yön uhrin ja lähtee hakemaan muuta ryhmää avuksi.
 • Samaan aikaan toimistolla Mary kertoo pienen taivuttelun jälkeen miten hänen mieltä painaa pieni yksityiskohta aiemmasta kruununjalokiviväärennöstapauksesta. Nousee esille pieni epäilys että haltuun saadut väärennökset eivät ole niitä mitä alunperin jahdattiin. Asiaa päätetään selvittää vaivihkaa.
 • Modesty palaa toimistolle kertomaan Westmoorin tapahtumista ja värvää ryhmä ihmissyöjäkoirajahtiin. Ryhmä siirtyy Westmooriin jossa etsivä Glemore osaa jo odottaa. Etsivä saattaa ryhmän ajantasalle puolen vuoden tapahtumista ja nykytilanteesta. Mikä otus onkaan kyseessä niin se hyökkää yöpimeällä uudenkuun aikaan ja alkaa käydä kerta kerralta rohkeammaksi.
 • Poliisivoimien on tarkoitus kokoontua iltayhdeksältä asemalle ja ryhtyä hurttajahtiin. Anna ja Modesty jäävät lepäämään asemalla yötä varten, Melisandra käy päämajalla ja Henrietta lähtee etukäteen tutkimaan aluetta. Kun Henrietta tutkii katuja, tulee paikalle nuori neiti kyselemään mitä Henrietta touhuaa. Tyttö esittäytyy Nessieksi ja vinkkkaa Henriettalle hylätystä kennelistä.
 • Nessie johdattaa Henrietan “Baskerville's hounds &Co” kennelin portille. Nessie kieltäytyy palkkiorahasta ja kertoo riittävän että sai olla avuksi. Henrietta kapuaa tytön lähdettyä aidan yli tutkimaan. Kenneli näyttää olleen hylättynä jo puolisen vuotta. Henrietta kuitenkin löytää lattialle leviteltyjen heinien alta metallisen luukun.
 • Episode 2 - Baskerville's Hounds &Co (9.8-10.8.1820 (ti-ke))
 • Henrietta avaa luukun ja laskeutuu pimeään kellariin siitä huolimatta että joku rääväsuu on jättänyt viestin että kellari on pimeä ja täynnä kauhua. Paljastuu että kellari on enemmänkin täynnä tyhjää. Poislukien iso jykevä häkki, jonka ovi on murtunut auki, ilmeisesti jonkin sisällä majailleen voimasta.
 • Illalla ryhmä kerääntyy poliisiapuvoimien kanssa asemalle ja siirrytään yölliseen koiraväijyyn. Henrietta on syöttinä näkösällä muut ovat piilossa varjoissa odottamassa. Yö kuluu ja väijytys ei houkuta paikalle kuin siviilejä. Keskiviikon puolella yötä kuitenkin kuuluu huomion arvoista haukuntaa, tai pikemminkin sen loppumista ja ryhmä hajaantuu. Anna lähtee ensimmäisenä tarkistamaan asiaa ja etsivä Glemore poliisiryhmän kanssa kohta perään. Loput jäävät väijyttämään alkuperäisen suunnitelman mukaan.
 • Anna eksyy pimeillä kujilla ja päätyy joen rannalle. Sinne kulkiessaan Anna havaitsee ihmishahmon hämärässä ja kun menee luokse tämä paljastuu Nessieksi. Nessie kertoo Annalle kuulleensa myös jotain ja on tullut tutkimaan asiaa. Nessie johdattaa Annan joenrantamuurille. Sieltä Anna löytää verijälkiä muurilta ja Nessie näyttää veden rajaan missä on viemärin suuaukko jonka suojakalterit ovat hajalla. Joelle kuikkiessaan Anna kuulee poliisipillin äänen lähistöltä ja kun nousee katsomaan niin Nessie on livistänyt paikalta.
 • Poliisipillin ääni johdattaa ryhmän pihalle minkä näkymän perusteella ihmissyöjäkoira on vaihtanut kannibalismiin. Kun kaikki saapuvat kokoon Anna kertoo löydöistään ja ryhmä etsivän kera suuntaa jokirannalle.
 • Jokirannalla todetaan pimeä viemäriaukko ja pienen valmistelun jälkeen ryhmä suuntaa sinne tutkimaan, Anna ja Henrietta etunenässä. Pienen harhailun jälkeen lemun ja kosteuden keskellä ryhmä päätyy isompaan pyöreään kammioon jossa vettä on vain nilkkoihin saakka. Vatsapäätä tulijoita löytyy myös pari punaisia tuijottavia silmiä, joiden omistaja kohta hyökkääkin kohti ja paljastuu samalla olevan peräisin jostan syvältä hornan kuiluista.
 • Lyhyen raivokkaan taistelun päätteeksi demonihurtta makaa viemärivedessä Annan rapier kahvaa myöten sen silmien välissä. Kun ryhmä saa tasattua hengityksensä ja kerättyä tolkkunsa, ensin 'koirasta' löytyy polttomerkitty Carnivalin symboli. Laukauksia kuulleet poliisiapujoukot tulevat myös kohti paikkaa, mutta heille sanotaan tilanteen olevan hallussa ennenkuin ehtivät luokse. Kammiossa on myös kalutuista raadoista tehty pesäkumpu. Sieltä Modestyn tassuihin tarttuu jonkun siviilin muistikirja jonka Modesty haluaa lipastaa itselleen.
 • Episode 3 - Looking into the mouth of a gift dog (10.8.1820 (ke))
 • Ryhmä tutkii viemärikammio sen verran mitä tutkittavissa on ja paikallispoliisit päästetään noutamaan uhrien ruumiit. Joukossa on yhdet jäännökset enemmän mitä etsivällä oli tiedossa odottaa. Hirviökoiran raato muilutetaan salassa näiden ohi ja kiikutetaan päämajaan tutkittavasti yksityiseen turvattuun tilaan R&D-puolelle.
 • Modesty tutkii hirviökoiran raadon vielä samana yönä. Ruhossa Carnivalin-polttomerkki ja itse otus on jotain muuta kuin mitä on koskaan aiemmin tavattu. Elimistö ja rakenne täysin erilainen mitä normaalieläimillä ja siirappinen luuydinneste tuntuu hapettavan metallia.
 • Aamusella väki herää tai saapuu herättyään töihin eri aikoihin.
  • Henrietta näyttää majurille yön metsästyssaaliin ja näyttää että majuri ottaa nyt Carnival-jutut tosissaan. Majuri usuttaa Henriettan johtolankojensa pariin ja ottaa raadon hoitoonsa. Lupaa myös toimittaa luunestenäytteet tutkittavaksi luotettavalle henkilöstölle.
  • Mary pääsee nalkuttamaan Modesty/Henriettaa (Modestyä pääosin) levon tarpeesta ja Annaa sen päälle vielä ylimääräsestä juomisesta.
 • Neuvonpidon jälkeen ryhmä suuntaa takaisin Westmooriin tutkimaan vielä paikkoja ja johtolankoja. Pitkälti koska Carnivaliin liittyen ainoa jälki johtaa Irslandiin sekä Everton Pirnsiin. Henrietta ja Modesty tutkii hylätyn kennelikiinteistön, Melisandra tarkistaa pankin tiedot paikasta ja Mary lähtee Annan kanssa jälittämään Abigail Neserithiä joen toiselta puolelta Harrowsista.
  • Modestylle selviää että kennelin kellarissa on siivottu verijälkiä lattialta ja Carnival-tunnuksia seinältä. Henrietta kyselee paikallisilta sen mitä muistavat kennelin toiminnasta ja hajanaisia tuntomerkkejä vakioasiakkaista.
  • Mary/Anna löytää Neserithin asunnon ja selviää että “Nessie” on ollut kadoksissa mellakkayöstä lähtien ja kenkä on löytynyt Thymesistä. Tytön oletetaan hukkuneen jokeen. Anna kertoo tosin nähneensä tytön viime yönä, mikä herättää tytön äidissä uutta toivoa.
  • Melisandra kaivaa pankista esiin kennelin silloiselta omistajalta Billy Joelilta kytköksen Worchester-rahastoon.
 • Episode 4 - the Things we know so far (10.-11.8.1820 (ke-to))
 • Illalla päämajaan palattua vielä yhteenveto tapahtuneesta, minkä jälkeen Modesty viimeistelee mörön ruumiinavauksen Henrietan ja majurin ollessa läsnä ainakin osan ajasta. Majuri muiluttaa raadon sitten päämajan turvasäilöön jäälootassa.
 • Yöhämärissä Henrietta saa seuraa Hughesista. Henrietta kertoo Hughesille pääpiirteet mörkökoirasta ja saa tulee puhe että Hughesin väki operoi tehokkaammin täysikuun aikaan. Henrietta saa myös kyseltyä kirkon osuudesta eri asioihin, mutta Hughesin kärsivällisyys lakkaa ja jättää vain osoitetiedot oman väkensä Carnival-spesialisteista ja määräyksen kävästä torstaiyönä.
 • Aamulla spekuloidaan ensin teorioilla koko Carnival-vyyhdistä, minkä jälkeen kerrataan ryhmälle tapahtuneet. Mary toteaa ettei haluakaan kuulla kaikkea ja livistää töihinsä.
  • Casseronen sillan tapaus mahdollinen alkusysäys. Räjähdyksestä ehkä päässyt jotain irti ja alistanut itselleen palvelijoita. Esimerkiksi Hannevarin.
  • Carnevalilla oletettavasti useita johtohenkilöitä. Jokaiselle lähistön valtiolle omansa. Tavoite ilmeisesti nostattaa kaaosta ja epäjärjestystä maailmaan.
   • Johtajia kutsutaan profeetoiksi. Nimeltä tunnettaneen Jogalia, Suffogalia ja Ignea. Hannevar lienee Jogalia.
  • Hannevar luultavasti jättäytyi tarkoituksella kiinni päästäkseen lähelle Canteryn katedraalialueen purppurakristallivarantoja. Landonissa kirkolla on laillinen monopoli niihin.
   • Purppurakristallit nousevat muutenkin usein esille eri yhteyksissä. On sitten yliuteliaita tutkijoita tai velhoja historian hämärissä.
 • Melisandra tapaa lounaalla Ineksen ja yrittää kysyä vaivihkaa kruununjalokivijäljennöksistä, ilman mainittavaa tulosta.
 • Episode 5 - the Owls are not what they seem.. (11.-12.8.1820 (to-pe))
 • Henrietta käväisee Dustfordissa John Simpsonilta kysymässä mahdollisia tietoja Pahkavispilästä. Tämä osaa lähinnä kertoa vähän mitä siellä sisällä on odotettavissa. Modesty puolestaan käy rauhoittamassa jälkipyykin puintia Westmoorissa.
 • Yön saapuessa Henrietta etsiytyy Hughesin antamaan osoitteeseen Webleyn kaupunginosassa. Viihtyisä kaupunkikartano, joka näyttää ulkoisesti käyttämättömältä, mutta sisältä varsin asuttu ja viihtyisä. Asukkaat ja yöväen Carnival-specialistit paljastuvat.. puhuviksi pöllöiksi. Henrietta vaihtaa tietojaan linnuston kanssa ja saa joitain vihjeitä jatkoa varten.
 • Aamulla töissä jälleen neuvonpitoa mitä tehdä jatkossa. Lähinnä pohditaan toimia Pahkavispilän suhteen että saako salakasinolle hankittua pääsyä. Majuri katsoo mitä voi tehdä paikan kartoituksen suhteen. Mainitsee myös optiot mitä on saatavilla jos halutaan tutkimusretki Irslandiin. Henrietta ei jostain syystä kerro tietolähteitään. Vaikka korviakin suljetaan viattomilta nunnilta.
  • Iltapäivän puolella Worchester-rahastosta löytyy poikkeavaisuus. Hankkinut omistuksen munkkiluostariin maaseudulla.
 • Episode 6 - Heading to the open seas (12-13.8.1820 (pe-la))
 • Henrietta tekee päätöksen lähteä seuraamaan ensin johtolankaa Irslandista, huolimatta että Landonin puolelta on paikallistettu epäilyttävä munkkiluostari. Mary pikajärjestää junakyydin pohjoiseen ja laivan johon voi kavuta matkustajaksi niin että ehtii vielä lauantaiksi ajoissa Irslandiin jäljestämään Everton Pirnsiä.
  • Mary järjestää kyydin Haughty nimiselle kolmemastoiselle purjelaivalle, jonka kapteeni on Rickon Hammond.
 • Melisandra on jäänyt pääkaupunkiin, mutta Hernietta, Anna ja Modesty matkustaa junalla pohjoiseen satamakaupunkiin ja etsii sieltä käsiinsä oikean laivan. Henrietta nousee laivaan oikean protokollan mukaisesti ja saa ystävällisen vastaanoton kapteenilta, vaikka miehistö näyttää epäluuloiselta kun laivaan nousee naisia tuomaan pahaa onnea. Ryhmä majoitetaan ahtaaseen hyttiin ja laiva lähtee merelle.
 • Matkalla jaloitellessa huomataan että laivalla on seurana muitakin matkustajia. Toromunde on laivalla 'työtehtävissä' ja asettuu viettämään iltaa Annan kanssa. Henriettakin käy tervehtimässä ja kertoo myöhemmin Modestyllä että laivalla on seuraa. Toromunde lärppää Annalle että saattaa ehkä olla vähän vaan aseita salakuljettamassa.
 • Merimatka on myrskyinen ja jatkuu vielä aamulla erittäin huonolla näkyvyydellä. Herätys tulee kun laiva ajaa karille ja ryhmä lennähtää punkasta lattialle kasaan. Modestyn ja Anna jäädessä keräämään kamppeitaan Henrietta rynnii kannelle ja kuulee kapteenille että rantarosvot on onnistunut uunottamaan laivan karille ja ovat hyökkäämässä.
 • Episode 7 - the Ship is loaded with.. explosives (13.8.1820 (la))
 • Henrietta aseistaa itsensä kannella ja alkaa ammuskella rantarosvoja. Anna ja Modesty kannen alla törmäävät Toromundeen ja kun käy ilmi että tytöillä ei ole aseistusta niin Toro johdattaa nämä ruuman salakuljetusaseille. Modesty huomaa savua oven alta ja kun todetaan että ruumassa on tulipalo niin Toromunde alkaa usuttaa väkeä pois laivasta koska se kuulemma räjähtää.
 • Seuraa taistelu jossa henkiin jääneet rantarosvot ajetaan pakosalle. Rannalle jää toista kymmentä raatoa. Laiva evakuoidaan pikapikaa, ja juuri kun väki raahautuu metsän reunaan turvaan, laiva räjähtää kappaleiksi. Modesty paikkaa haavoittuneita ja Henrietta on hieman möksynä Toromundelle. Pari merimiestä lasketaan jääneeksi hukkaan.
  • Modestyn ihmeparantamiset synnyttää merimiesten keskuudessa pienen pyhän Maryn seurakunnan.
 • Vangiksi saaduilta rantarosvoilta kuulustellaan tietoa. Paikalliset ovat ryöstelleet haaksirikkoutuneita laivoja lisätienestin vuoksi ja keksineet sitten johdattaa laivoja tarkoituksella karille. Operoivat pienestä kalastajakylästä käsin.
 • Ryhmä päättää jatkaa alkuperäisen tehtävänsä pariin ja eroavat huomiotaherättävästä merimiesjoukosta. Toromunde tosin lyöttäytyy seuraan ja paljastuu hyödylliseksi lisäksi Landon-vastaisen alkuasukaskunnan keskuudessa liikkuessa. Toromunde kertoo myös epäilyttävästä tahosta™, joka yritti saada käsiinsä gigant-panssaria.
 • Episode 8 - Irsland holiday inn (13.8.1820 (la))
 • Ryhmä saapuu Munsteriin ja jäljittää the High Noon-motellin. Henrietta käy ennen sisälle menoa tutkimassa takapihaa ja sillä aikaa Anna/Modesty harhailevat hylätylle kappelille. Löytyy lähinnä paikallista eläimistöä, jollainen koristaa myös motellin kylttiä.
 • Motellissa ollaan myötätuntoisia koettelemuksille ja ryhmä saa edullisemman huoneen ylimmästä kerroksesta, jota ei yleensä tarjota maksaville asiakkaille. Myös yksi tarjoilijoista kuulee tarinat haaksirikosta rantarosvoineen ja lyöttäytyy seuraan avuksi, tarjoten purtavaa matkalaisille sekä mahdollisuuden peseytyä. Tarjoilija käy myös oppaasta ja kertoo tarinoita kaupungista ja sen historiasta.
 • Pirns saapuu motellille ajallaan. Pirns on selkeästi vakioasiakas ja tarjoilija vahvistaa tämän vielä myöhemmin kun Henrietta ottaa asian puheeksi.
 • Pimeän tullen ryhmä hajaantuu väijymään kukin tahoilleen. Modesty jää aulaan tarkkailemaan asiakasliikennettä, Anna vahtii huoneessa motellin takapihaa ja Henrietta lähtee hylätylle kappelille.
  • Modesty suloäänet aulassa houkuttelee esiin yhden Toromunden, joka on jossain välissä saapunut myös motellille, mutta päätynyt samantien ravintolapuolelle. Modesty saa Toromundelta asepantista saadut rahat.
  • Henrietta istuu hyvän tovin pimeässä metsässä näkemättä mitään, kunnes soihdunvalot hiipivät metsän pimeydestä paikalle ja paljastuvat puoleksi tusinaksi huppukaapuhenkilöitä joita johtaa joku shamaaninnäköinen.
 • Episode 9 - Do not open (13-14.8.1820 (la-su))
 • Henrietta hiippailee liki kaapuhiippareita ja shamaania odottamaan. Jonkin ajan päästä Everton Pirns ilmestyy lyhtyineen kryptasta ja yllättyy vastaanotosta. Kaapuhiipparit kolkkaa ja säkittää Pirnsin matkaansa. Henrietta seuraa kööriä aukiolle jossa odottaa hevosia. Shamaani hiippareineen ratsastaa metsään ja Henrietta palaa takaisin motellille.
 • Ravintolan puolella Toromunde viihdyttää itteään ilmaisilla juomilla. Anna liittyy seuraan vaikeilemaan. Henrietta tulee paikalle myös käytyään paluumatkalla kryptan salakäytävän kautta Pirnsin hotellihuoneessa. Henrietta vie Annan pois majoitustilaan ja käy tapahtuneet läpi ryhmän kanssa. Päättävät käydä vielä etsimässä jälkiä metsästä.
 • Aamulla on uusi aulavirkailija vuorossa ja Henrietta hankkii alueen kartan tältä. Käy myös paikalliselta poliisiasemalta kyselemässä lisätietoja. Poliisista irtoaa oletetun kaappaajashamaanin nimeksi Ransi Kolore ja todennäköinen sijaintipaikka metsäkylässä, sekä pyynnön olla aiheuttamasta epäjärjestystä. Kuulee myös huhuista että erimielinen shamaaninainen, joka todennäköisesti on Ignea, on aiheuttanut närää shamaaniyhteisössä.
 • Ryhmä valmistautuu lähtemään junaan. Henrietta lörppää jotain luostarin räjäyttämisestä ja saa Modestysta nousemaan hieman savua. Sen lisäksi ryhmälle valkenee puolivahingossa että eilinen vastaanottovirkailija; Severus Pitrell, ja tarjoilijanainen Lorna oli järjestänyt itsensä vartavasten lauantaivuoroon. Ryhmä saa Pitrellin kotiosoitteen ja käyvät tarkistamassa talon. Löytävät pahvilaatikon ja viestin missä Ignea itse mainitsee jälkien päättyvän sekä suosittelee ettei yritettäisi seurata. Mainitsee myös että laatikkoa ei saa avata. Tämä tarkoittaa että laatikko tietenkin avataan ja sieltä löytyy läjä hämähäkkejä. Ryhmä suuntaa pikapikaa juna-asemalle että ehtivät junaan.
 • Episode 10 - Wild wild west (14.8.1820 (su))
 • Päivä jatkuu junaryöstöllä. Ryöstäjät pysäytetään ja vain pari jää hengissä vangiksi, ilmeisesti johtaja livisti metsään murtovarkausasiantuntijan kanssa. Selviää että ryöstäjät uskoivat junan kuljettavan salaista kultalastia, mistä ei löydy kuitenkaan jälkeäkään. Matkustajat silminnähden arvostivat suoritusta. Kultavinkin antajaksi epäillään taas erästä pahaa shamaanitahoa.
 • Ryhmä pääsee kuin pääseekin ilmalaivalle Dublonissa ja lähtee ilmateitse takaisin Landoniin. Matkanteko on heti rauhallisempaa kun suuntaa pois Irlsandista, mitä nyt pari ilmailun ensikertalaista ei nauti matkasta niin paljoa.
 • Muiden lentäessä kohti Landonia Pahkavispilän eteen pysähtyy auto, sisällään Ellis Greyhound, Velvet ja sala-asuinen Melisandra. Auto jättää neidit rakennuksen eteen ja ajaa matkoihinsa. Neidit suuntaavat sisälle ja Velvet järjestää parivaljakon sisälle salakasinon puolelle.
 • Episode 11 - Casino Royale (14.8.1820 (su))
 • Ilmalaivan saavuttua Landoniin ryhmä jää vielä tarkkailemaan mahdollisia epäilyttäviä ilmalaivasatamaan.
 • Velvet ottaa salakasinolla rulettipöydän ja pelaajat haltuunsa. Kerää voittoja sekä huomiota Melisandran tarkkaillessa. Tämän jälkeen vaihtaa korttipelipöytään tekemään tuttavuutta. Kun tilanne tasaantuu niin lähettää Melisandran vapaaksi nuuskimaan salakasinolle vihjaten mahdollisesta epäilyttävästä tyypistä baaritiskillä.
 • Melisandra hakeutuu juttusille talossa työskentelevän kurtisaanin kanssa ja kaivaa tietoja baaritiskillä nököttävästä epäilyttävästä tyypistä. Nimeksi paljastuu Wilson Mollston. Paikalle pöllähtää myös Melisandran tuttu Hindian Trade Companysta, ja tuntuu olevan talon naisten mieleen. Verbaalisen kohnauksen aikana herra Mollston katoaa näköpiiristä.
 • Henrietta käy myöhäisillasta vielä vaihtamassa tietoja pöllötalossa. Kertoo Ignea-löydöksistä ja todennäköisestä erikoiskyvystä sekä muista paikallisista shamaaneista ja niiden touhuista. Pöllöjen tiedoista tarjoama teoria, että ryhmäläisten kustannuksella on mm. leikitelty ei kuulosta yhtään pöllömältä.
 • Kokoontuminen korttipöydän ääressä tutustuttaa väkeä toisiinsa. Korttipöydän luihu pappa esimerkiksi onkin Aaronin sukulainen. Aaron vaikuttaa hieman epäluuloiselta Melisandran salapuvusta, muttei ilmeisesti hoksaa oikeaa asianlaitaa kaiken muun keskellä. Velvet käyttää loppuillan kynimällä korttipelipöytäläiset puhtaaksi.
 • Episode 12 - Long live the king (15.8.1820 (ma))
 • Majuri ja neiti Woolstock ovat etuajassa työpaikalla ja hämmentyvät kun Irsland-osasto on etuajassa paikalla. Tämä sopii hyvin, koska majuri Wickham pääsee kertomaan kaikille yhtä aikaa että kuningas on kuollut edeltävänä yönä. Ilmeisesti sairaskohtaukseen. Lisäksi kruununprinssi on humputtamassa jossain Bamahalla.
  • Tämän jälkeen Henriettaa pääsee raportoimaan suljetussa tilassa lomareissun tapahtumat.
  • Melisandra puolestaan kertoo mitä on kuullut ja saanut tietää Pahkavispilästä.
 • Tietojenvaihdon perusteella Henrietta ja Anna lähtevät Landon Timesin toimitukseen etsimään toimittaja Mollstonia. Paikan päällä ilmenee että herra on jo lähtenyt vakituiselle reissulleen “maaseudulle”.
 • Päivällä toimistolle saapuu sisar Mary-Celeste sivutoimenaan. Ilmeisesti Paavi on King's Gardenin alueella aiemmin mainitusta syystä. Sisar puolestaan on toimistolla Melisandran toimesta, ja nämä siirtyvät harjoituksiin toisaalle päämajaa.
 • Iltapäivän puolelle huhut kuninkaan kuolemasta ovat jo päässeet valloilleen ja tämä vahvistuu vielä myöhemmin kun Anna käy keskustelua toisen reportterin, Iris Ellsworthin, kanssa. Ilmeisesti Iriksen lupaava demonikoirareportaasi jää nyt varjoon kun lehdet kirjottaa kuninkaasta. Iris järjestää Annalle illalla kiertokäynnin Landon Timesin toimitukseen, vaikkakin iso osa siitä sijoittuu Wilson Mollstonin toimistohuoneeseen.
 • Episode 13 - Afternoon chat with miss Hurlington (16-17.8.1820 (ti-ke))
 • Tiistai kuluu tilanteen kehittymistä ihmetellessä ja kertaamalla tiedettyjä asioita. Henriettalle ja Annalle pyritään saada koteihin puhelinyhteys.
 • Keskiviikon puolella tilannekuva alkaa selkeytyä. Rivien välistä on luettavissa että raikuliprinssi on tavoitettu ja sitä kuljetetaan kotio ja kohti sunnuntain kruunajaisia. Edesmennyt kruunupää on tarkoitus kuopata perjantaina Canteryn katedraalin kalmistoon ja Landon Cityssä on hautajaissaattue. Kruununjalokivet tulevat tavan mukaan näytille Landon Toweriin ja ovat kansan nähtävillä torstaista lauantaihin. Ryhmälle valikoituu vahtivuoro torstain iltapäivälle.
 • Ennenkuin väki siirtyy harjoittelemaan torstain kuvioita Henriettalle tulee viesti tavata Toromunde eteläisessä Landon Cityssä sijaitsevassa “Ginikellarissa”. Anna pyydetään mukaan (x2). Itse harjoitukset sujuvat moitteettomasti, mutta loppupuolella tulee yllättävä käänne kun sisäisen tutkinnan majuri Hurlington ilmestyy paikalle apumuskeleiden kanssa ja pyytää keskustelutuokiota. Ryhmä siirtyy kuulustelukoppitiloihin ja jokainen saa oman kopin ja vahtiseuralaisen.
 • Kun kuulustelujen jälkeen ryhmä lady Freediä lukuunottamatta pääsee palaamaan toimistolle tulee selväksi että sisäinen tutkinta oli utelias Melisandran kytköksistä siihen mitä tapahtui purjealus Haughtylle. Mary ei käsittele tilannetta ihan parhain päin. Melisandrakin pääsee vapaalle jalalle. Laivalla olleet saavat kuitenkin kirjoitella vielä uuden raportin tapahtumista.
 • Henrietta saa kotiin päästyään lentävän vieraan. Mr.Mittens kertoo että tiedustelijat ovat palanneet ja pyytää tulemaan keskiyöllä kartanolle.
 • Episode 14 - Brotherhood of Beer (17-18.8.1820 (ke-to))
 • Illalla Henrietta ja Anna päätyvät pienen hakemisen jälkeen Ginikellariin tapaamaan Toromundea. Toromunde kertoo miten hämäräheikkien, joiden yhteyshenkilö kulkee peitenimellä Clark Kent, eivät ole saaneet käsiinsä gigant-panssaria, mutta vanhan panssarivaunun ovat saaneet. Kentin provinssi ja Worchesterit mainitaan myös tässä yhteydessä.
 • Yön koittaessa Henrietta käy vielä kuuntelemaan pöllöiltä luostarin tiedustelutietoja. Saa summittaisen piirroksen paikasta sekä tiedon että paikassa majailee toista kymmentä kaapulaista. Paikalla on käynyt kuorma-autoja ja ainakin oluttynnyreitä vaikuttaa siirrellyn.
 • Torstaiaamuna toimistolla täydennetään saatuja tietoja. Luostari tunnetaan nimellä Faversham ja majurin kuuleman mukaan sieltä tulee hyvää olutta. Tiedon lähde on toisen ryhmän eversti Benjamin Hill. Myös majurin kuvausta pirun linnakkeena ei arvosteta nunnan taholta.
 • Episode 15 - Jewels and goldcoin (18.8.1820 (to))
 • Ryhmä lähtee Landon Toweriin kunniavartiostotehtävään. Paikanpäällä selostetaan/näytetään turvatoimet lisävartioineen ja uusine häkkiansoituksineen. Mekanismien yksityiskohtiin ei mennä mutta tähdennetään että kenenkään ei parane mennä turva-alueen sisäpuolelle. Vahdinvaihto puoleltapäivin sujuu ilman kommelluksia.
 • Vartioidessa väki saa vieraita tai muuten vain tuttua väkeää saapuu paikalle. Ensin ilmeisesti Annalle tuttu toimittaja Landon Timesista ja Melisandran palvelusväkeä. Jälkimmäisiä vaikuttaa olevan saattamassa Ellis Greyhound. Herra Morgankin piipahtaa katsomassa kruununjalokiviä. Modesty huomaa hänessä jonkin suojaloitsun.
  • Myös kansalaisten tuntoja kuullaan kävijöiden suulta. Eivät vaikuta odottavan kovin positiivista tulevaa hallituskautta uudelta kuninkaalta.
 • Vartioajan loppupuolella tulee epätoivotumpia vierailijoita. Nuorimies, joka myöhemmin liitetään Itä-Hindian kauppakomppaniaan, asettuu Melisandran lähelle ilmiselvästi härnäämään arvon ladya. Lähtee tungettuaan läksiäislahjaksi kultakolikon Melisandran asusteisiin. Myös Henrietta saa odottamattoman vieraan kun Hughes saapuu toimittamaan viestin että 'lady' haluaa tavata.
 • Kun vastuutehtävä on onnistuneesti suoritettu on aika palata toimistolle. Majurilla on paljon asiaa päivän aikana nähdyistä vieraista. Aloittaa tenttaamalla Greyhoundista, joka on nykyään Melisandran palkkalistoilla, ja jatkaa kontakteista Itä-Hindian kauppakomppaniaan. Melisandran saama kultaraha paljastuu jonkinlaiseksi ilmaispalvelupoletiksi. Henriettan vieras selittyy myös sillä että se on noita… tiedonlähteitä.
 • Majuri antaa ryhmälle lopulta perjantain vapaaksi, koska hautajaiskulkue sekä virallinen surupäivä, ja viikonloppuna on varmasti enemmän tai vähemmän työtehtäviä kun sunnuntain kruunajaiset sun muut.
 • Episode 16 - Funeral march (18-19.8.1820 (to-pe))
 • Vapauduttuaan majurista ryhmä lähtee omille teilleen. Ensin Anna menee tekemään lehmänkauppoja pahol… sisäisen tutkinnan neiti Hurlingtonin kanssa. Saa kaivettua jotain taustatietoa lady Freedistä vastapalvelua vastaan. Henrietta taas suuntaa upseerikerhohuoneeseen tapaamaan eversti Hilliä, joka tiettävästi tuntee yhtä ja toista maan oluttarjonnasta ja saakin kaivettua tarvittavaa tutkimustietoa aiheesta.
 • Yöllä Henriettalla on tapaaminen “Black ladyn” kanssa. Tämä varoittaa että maahan palanneen kuningattaren hoviseurueessa on henkilö, kulkien nimellä Jekaterina Volkova, josta voi koitua arvaamattomia ikävyyksiä ja pyytää Henriettaa sotkemaan mahdollisia tutkimuksia aiheesta tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan.
 • Perjantaiaamusella Henrietta on käymässä upseerikoululla johtolangan perässä. Hankki paikalta tutun avustajan ja väijyttää nuoren herra Worchesterin. Peitetarina oluthankinnasta uppoaa miellyttämistahtoiseen Worchesteriin, mutta kun puhe tulee tynnyrien hakemisesta paikanpäällä herra käy epäilyttävän vastustelevaksi. Lupaa itse hankkia tynnyrillisen paikanpäälle sunnuntaiksi.
 • Itse kuninkaalliset hautajaiset sujuvat ilman suurempia välikohtauksia. Melisandra osallistuu ihan paikanpäällä Ian-setänsä seuraan lyöttäytyen. Pääsee vaihtamaan tapahtuman kuluessa muutaman sanan sekä Fransian että Hispanian suurlähettiläiden kanssa. Myös Modesty on kansan keskuudessa seuraamassa hautajaiskulkueen etenemistä ja törmään siellä Maryyn ja tämän miestuttavaan Roger Mooriin.
 • Episode 17 - Perfect crime? (20.8.1820 (la))
 • Lauantai alkaa rauhallisesti, mitä nyt Henrietta lyöttäytyy tuomaan oman panoksensa kruunajaisten turvajärjestelyihin. Mitä nyt tapaa siellä itse Royal Guardin komentajan ja kuulee huhuja että kruununjalokivien turvajärjestelmät olisi tehnyt jotain omiaan.
 • Iltapäivällä huhut saavuttavat toimistopuolenkin väen ja alkaa pohtiminen pitäisikö asiaa vähän penkoa ja miten. Henrietta, Anna ja Modesty lähetään Landon Toweriin nuuskimaan. Melisandra ja Mary saa tehtäväksi tarkistaa Osaston hallussa olevat väärennökset. Väärennökset todetaan heikkolaatuisiksi ja herra Harper myös ilmaisee mietteensä miten helposti ne saatiin haltuun ensinnäkään.
 • Towerin ryhmä astelee vähemmän elegantisti tutkimaan esittelysalia, minkä havaitaan olevan jo kunnostuksessa ja kruununjalokivet on siirretty eteenpäin. Modesty saa taikavainun, mikä johtaa Towerin kattotasalle, mistä löytyy viritetty vaijeri. Toinen pää johtaa lähellä menevän junaradan tukitorniin, missä Modesty havaitsee myös taikuudentapaisen jälkiä. Majuri ja kumppanit hälytetään paikalle toteamaan tilanne. Tilanteen analysoinnin jälkeen majuri Wickham jakaa uudet toimintaohjeet.
 • Episode 18 - Climbing up (20-21.8.1820 (la-su))
 • Ryhmä tutkii aluetta, etenkin junaradan tukitornin seutua. Modestykin kapuaa tornille taivaallisen varjeluksen avulla. Torniin on hiljattain kiinnitetty väkipyörä vaijeria varten. Katon tasalla löytyy heikkoja jälkiä ja talojen väliin viritetty metallitikas jonka avulla pääsee katolta toiselle. Jäljet päättyvät viereisen talon kujalle. Kysely seudulla paljastaa vain että kertaalleen näkynyt “työmiehiä” katolla, mutta siitäkin on kuukausitolkulla aikaa.
 • Sunnuntain aamusella Henrietta käy noutamassa Humbreyltä todisteain… oluttynnyrin.
  • Modesty saa myöhemmin tehtävän tarkistaa sen pahuuksien varalta. Ei löydy sellasia.
 • Toimistolla on pientä epäselvyyttä aiemman Poitou-myrkytystapauksen syyllisen kohtalosta. Majuri myös kertoo että kruununjalokivet on tarkastettu ammattilaisen toimesta ja todettu aidoiksi. Herra Harper tuo ryhmälle tiedon että toinen Annan näkemistä jalokivinäyttelyhiippareista on tunnistettu fransialaiseksi kenttäagentiksi nimeltä Henrique Willet. Kovaa spekulointia mistä tässä koko touhussa taas on kyse.
 • Episode 19 - Totally-not-a-party (21-22.8.1820 (su-ma))
 • Ryhmä asemmoituu katedraalin liepeille valvomaan kruunajaisia siltä varalta että jotain menee pieleen. Modestyn plan C4 vetotaan nurin. Mitään suuria kommelluksia ei kruunajaisien aikana ole, ja muutenkin alkupäivän mielenkiintoisin väri tulee kuninkaan uuden aikakauden puheesta kansalaisilleen.
 • Iltapäivän puolella Henrietta/Modesty tutkii vielä tarkemmin Humbreyn tuoman oluen ja toteaa sen täysin olueksi. Anna saa kotiinsa kirjekuorellisen kuvamateriaalia.
 • Illalla on juhlat palatsissa ja Melisandra osallistuu aatelisen ominaisuudessaan niihin. Sir Freed on ensitöikseen usuttamalla tytärtään uudelle kuninkaalle näytille. Hieman myöhemmin itse prinsessa pelastaa Melisandran illan toiseksi pahimmasta pinteestä. Myös paikkala olevaa majuria ehditään välissä härnätä.
 • Melisandra päätyy ojasta allikkoon kun pari totally-not-a-vampire-tätiä iskee häneen silmänsä tämän ollessa sivussa suurimmasta juhlahälinästä. Tädit viekottelevat Melisandran liittymään seuraansa ja kyselevät tältä ajankuluksi sitä sun tätä. Melisandran loppuilta kuluu kuin siivillä kertoessa elämäntarinaansa juorunälkäisille naisille.
 • Aamusella suurin osa saapuu virkeänä töihin, poislukien vapaapäivän ottanut Majuri ja epäselkoinen Melisandra. Melisandra ottaa puheeksi illan juhlien tapahtumat ja Henriettasta paljastuu että on ainakin tietoinen näistä olennoista. Modestyltä karkaa poni näpeistä kun kuulee pahoista voimista kuningataräidin ympärillä. Anna livistää ajoissa paikalta kenttätöihin.
 • Episode 20 - Playing doctor (22-23.8.1820 (ma-ti))
 • Anna käy vapaapäivää viettävän majuri Wickhamin asunnolla näyttämässä saamiaan todistusaineistoaan. Wickham ei ole kovin innostunut uudesta vieraasta, koska vaikuttaa että paikalla on jo joku. Majuri kuitenkin katsoo Annan tuoman aineiston läpi ja suosittelee palaamaan asiaan paremmin huomenissa.
 • Toimistolla Modesty terveystarkastaa vuoroin ryhmäläisiä läpi, löytämättä kenestäkään mitään suuremmin hälyttävää. Myös Anna saa osansa palatessaan päivemmällä takaisin. Muuten keskustellaan ja pohditaan lisää viime aikoina tapahtuneesta.
 • Tiistaina aamulehdessä on yllättäen hyvinkin yksityiskohtainen kirjoitus lauantain kruununjalokivien turvajärjestelyjen kompuroinnista. Artikkeli myös onnistuu kyseenalaistamaan onko kruununjalokivet oikeasti tallessa. Päättely saa tilanteen näyttämään siltä että jäljet johtavat Fransiaan.
 • Episode 21 - Flygirls (23-26.8.1820 (ti-pe))
 • Keskiviikon puolella huomataan että oletetusti Fransialaislähtöinen kohuartikkeli ei ole saanut suurempaa tuulta alleen. Melisandra tosin saa viimein virallisen kutsun illalliselle niiden suurlähetystöön.
 • Keskiviikko-iltana Henrietta saa seuraksi pöllön, joka tulee tiedustelemaan huolissaan miten kultistiluostaritapaus etenee. Taho jota pöllö edustaa, tuntuu käyvän kärsimättömäksi. Henrietta aloittaa suunnittelut heti torstai-aamuna. Majuri on ehdotetun isomman rynnäkön puolella ja tiedustelee tarvittavia hankintoja. Esitetään vaihtoehtoja jalkaväestä gigant-panssareihin.
 • Perjantaina Henrietta lähtee heti aamusella armeijan lentotukikohtaan tekemään tiedustelulentoa luostarille. Luostarista saakin hieman tarkemman kuvan, ja jopa otettua kuvia. Näkyy myös kultistipartio liikkumassa nummella, jotka tuntuivat kätkevän kivääreitä kanervikkoon kun näkivät kaukaa armeijan lentokoneen. Iltapäivällä toimistolla puidaan saatuja tietoja, pääsemättä mihinkään lopulliseen lopputulokseen. Modesty vihjaa Melisandralle hopealuodeista, ja tämä suuntaa suoraan R&D:lle sellaisia tilaamaan. Modesty puolestaan käy kaivamassa tietoa luostarin historiasta.
 • Illalla on Melisandran illallinen uuden suurlähettilästädin kanssa Fransian suurlähetystössä. Rouva Vernet antaa odottaa itseään, mutta kun täti viimein saapuu ja illastaminen alkaa, alkaa myös verbaalinen kissa ja hiiri-leikki. Rivien välistä selviää mm. että Fransialla on todellakin ollut näppinsä pelissä kruununjalokivisotkusta, mutta myös että jalokivet ovat myös aitoja ja turvassa. Vieläpä luultavasti tarkoituksella. Syvimäistä motiivia ei saa kaivetuksi, mutta nimi “Ilia” vilahtaa keskustelun lomassa.
 • Myöhempään illalla Henrietta pääsee raportoimaan Hughesille luostarista. Keskustelusta ei kumpikaan osapuoli jää kovin tyytyväiseksi. Henriettaa vaivaa vielä havaittu kultistipartio ja käy kyselemässä pöllölästä tarkentavia. Pöllöjen lisätiedot viittaisivat jonkinlaiseen ampumarataan metsän siimeksessä.
 • Episode 22 - Back in Dustford (27.8.1820 (la))
 • Aamusella päivitetään tietoja luostarikultistien touhuista ja majuri tuo valoon mahdollisen ehdokin, joka voi olla siellä mukana antamassa kultisteilla sotilaskoulutusta.
 • Luostarihyökkäyksen suunnitteleminen keskeytyy kun erään toisen ryhmän kapteeni ilmaantuu toimistolle kertomaan että Sir Henley Ingramin ruumis on naarattu ylös Thymesin alajuoksulta. Majurille tulee yllättävä kiire juosta muille asioille. Melisandra lähtee lyhyen harkinnan jälkeen perään, olettaen että majuri suuntaa Sir Freedin juttusille saadakseen tutkinnan itselleen. Mary seuraa mukana muiden jäädessä vielä toimistolle.
 • Sir Freedin toimiston luona Melisandra tapaa jälleen Kapteeni Northin ja Rowan Harperin. Siellä selviää että majuri on suunnannut Dustfordiin ja Sir Freed on kutsuttu palatsiin. Melisandra käy toimiston kautta hankkimassa mukaansa myös Annan ja Modestyn, Henriettan jäädessä toimistolle tekemään suunnitelmia. Ryhmä hakee auton ja lähtee takaa-ajamaan majuria.
 • Majuri saavutetaan ennen Dustfordin poliisipiiriä ja autot pysäköivät peräkanaa aseman eteen. Jälkimmäiselle autolle tosin matkan rasitus näytti olleen liikaa ja sen jäähdytin laukeaa. Mary jää paikallispoliisien kanssa kadulle siivoamaan sotkua muiden siirtyessä sisään etsimään sir Ingramin ruumista.
 • Paikallinen poliisipäällikkö yrittää hetken ajan estellä pääsyä eteenpäin, koska oli saanut juuri ohjeet puhelimitse itseltään Sir Freediltä. Majuri käyttää nimeä hyödykseen ja ryhmä puhuu itsensä eteenpäin. Anna jää vahtimaan kulkutietä ruumishuoneelle ja paikallinen patologi häädetään matkoihinsa. Modesty saa tehtäväksi tehdä silmämääräinen tutkimus ruumiille majurin ja Melisandran tutkiessa vainajan mukana ollutta omaisuutta.
 • Sir Ingramista löytyy luodinreikä ja miekanpistos kurkun läpi. Ruumiilta ei ole viety henkilökohtaisia esineitä, mutta miekka on kateissa. On ollut myös köytettynä veteen joutuessaan ja ilmeisesti köydessä ollut paino, joka on vedessä irronnut oudolla tavalla. Tutkimukset suoritettuaan ryhmä livistää paikalta ennenkuin oikea tutkijaryhmä ehtii paikalle. Poliisipäällikkö todennäköisesti saadaan uunotettua pitämään suunsa kiinni, mutta pihalle kosahtanut auto vaatii enemmän organisointia. Mary saa tehtäväksi organisoida auton piilotus kun muut suuntaavat jokirannalle kuulustelemaan ruumiin löytänyttä proomumiehistöä.
guide.txt · Last modified: 18.04.2020 10:37 by foxjones

Donate Powered by PHP Valid HTML5 Valid CSS Driven by DokuWiki