User Tools

Site Tools


ep-guide_s2

Etusivulle
takaisin

Season 2

 • Episode 1 - Steampunk, purple edition (15-16.6.1820 (ma-ti)
 • Melisandra Freed on varhain aamulla Osasto 4 päämajassa ja käy tapaamassa Charles Malloryä R&D-osastolla. Charles kertoo lähteneensä seuraamaan herra Cosworthia salkkuineen, aina BRC:n tehtaalle saakka, mistä tämä poistui paljon myöhemmin ja ilman salkkua. Melisandra kertoo Charlesille mitä tapahtui lähetystöllä. Charles kertoo jatkavansa Cosworthin tutkimista ja Melisandra saa tutkia Ines Sarcassonea.
 • Henrietta Dent on myös varhain liikkeellä ja ensi töikseen käy kuulustelemassa Hannevar Mullhollania, joka on teljetty poliisipuolen vankityrmiin. Henrietta yrittää kiristää lisätietoja käyttämällä tapaamaltaan tummanpuhuvalta naiselta saamiaan tietoja. Hannevarin mieli muuttuu selkeästi nämä kuulessaan, muttei lainkaan Henriettan odottamalla tavalla. Henrietta poistuu paikalta Hannevarin teatraalisen trollauksen säestämänä.
 • Toimistolla ryhmän työtaakka odottaa purkamista ja väki valmistautuu ratkomaan keskeneräisiä tapauksia. Melisandra ja Henrietta päivittävät viimeiset tapahtumat majurille. Carnival-järjestön maininta näyttää palauttavan jotain hämärää majurin muistiin ja tämä yrittää sivuaskareena etsiä paria vanhaa tapausta (Locksted ja Millington Park). Näistä ei ole mappeja toimiston kansiossa ja Mary saa tehtäväksi etsiä ne uudelleen käsiinsä.
 • Illemalla Melisandra käy tapaamassa prinsessa Madeleanaa tämän pyynnöstä. Prinsessa kyselee veronkierrosta liittyen Uptonin tapaukseen ja pyytää Melisandraa jatkossakin pitämään prinsessaa ajan tasalla mitä valtakunnassa mahdollisesti tapahtuu. Prinsessa myös kyselee mielipidettä ja tukea saada naisedustaja parlamentin ylähuoneeseen.
 • Tiistaiaamuna tulee ilmi että Hannevar on paennut vankilasta. Henrietta saa tehtäväksi ottaa jonkun ryhmästä mukaan ja mennä selvittämään mitä on tapahtunut. Modesty liittyy mukaan ja kaksikko menee tyrmiin tutkimaan. Poliisikomisaari ja vartijat on kummissaan tapahtuneesta kun Hannevar näyttää paenneen lähes jälkiä jättämättä suljetusta tilasta. Ainoa merkki on seinään palanut symboli, joka nyt tunnetaan Carnivalin tunnuksena. Modesty loihtii taikavoimahavainnointiloitsun ja näkee järkytyksekseen sellin seinien olevan kauttaaltaan saastunut oudosta ja kuvottavasta purppurasta usvasta. Henrietta raaputtaa seinän merkistä näytteen ja osaston tutkijat kertovat myöhemmin sen olevan palanutta maalia.
 • Henrietta kyyditsee Modestyn Canteryn katedraalille etstimään tietoa kirkon pääkirjastosta ja suuntaa itse tietolähteidensä luo. Modesty tapaa Mary-Celeste St.Glorianan siellä ja tämä auttaa Modestyä pääsemään käsiksi kirkon arkistoihin.
 • Episode 2 - Work of Art (18.-19.6.1820 (to-pe))
 • Torstai-aamusella väki on kokoontuneena toimistolla ja majuri lukee raporteista päästäkseen ajan tasalle tapahtuneista. Ryhmäläisetkin kivasti paikalla tarkentaville lisäkysymyksille. Majuri mainitsee menevänsä myös tekemään selonteon paavin väelle karanneesta vangista.
  • Lady Freed saa myös aamusella lähetyksen, mikä paljastuu päivitysversioksi Woolstockin teenkeittopisteeseen.
 • Torstai-illalla Anna on palaamassa kotiin iltahämärillä kun kuulee jostain kahvilan takaa kolinaa. Anna käy tutkimassa asiaa ja löytää pienen pojan piilottelemassa roskisten välissä. Anna vie pojan sisälle turvaan. Pojan nimi on Matthew Ross ja hän kertoo pahojen miesten tulleen aamulla taitelijaisän puotiin hakemaan valmista maalausta ja maalauksen saatuaan oli tappanut isän ja sytyttäneet puodin tuleen.
 • Perjantai-aamulla Anna ja Matthew käyvät katsomassa jälkiä Robert Rossin ateljeesta. Anna kyselee paikallisilta tapahtumista ja löytää itse palaneesta tilasta jälkiä tuhopolttovälineistä.
 • Anna tuo Matthewin mukanaan toimistolle ja kertaa tapahtuneen. Pian selviää että taulu, minkä Matthewin isä oli maalannut oli kopio tunnetusta Hispanialaisesta teoksesta “Amiraalin auringonlasku”. Alkuperäinen teos on esillä Hispanian suurlähetystössä. Väki jakautuu selvittämään tapausta ja Melisandra vie pojan kotiinsa turvaan.
 • Modesty on jäänyt toimistolla tekemään taustatutkimusta kun majuri pelmahtaa paikalle ja raahaa Modestyn mukanaan Hispanian suurlähetystöön. Toteavat siellä maalauksen olevan paikallaan. Tapaavat suurlähettiläs de Gracian ja kuulevat häneltä että epäilty saattaa olla diplomaatti/arkkitehti Alain Poitou ja hän kävi hiljattain lähetystössä assistenttinsa kanssa.
 • Anna ja Henrietta, sekä omalla tahollaan Melisandra, onnistuvat tavoittamaan Poitoun goonikaksikon etsimästä poikaa Webleyn kaduilta. Fransialaisperäiset goonit vetävät aseet esiin heti Royal Guardsin nähdessään ja lyhyen meleen jälkeen toinen gooni makaa kuolleena kadulla ja toinen kärrätään vakavasti haavoittuneena sotilassairaalaan päämajaan.
 • Episode 3 - Paintinghanger (19-20.6.1820 (pe-la))
 • Toimistolla käydään debrieffiä päivän tapahtumista. Melisandra saa aasinsiltaa pitkin jaettua ryhmälle uusia valeasuja käytettäväksi. Mary saa tehtäväksi selvittää onko Alain Poitousta merkintöä ulkoministeriössä. Paljastuu että vain vanhentuneita. Hän ei ole aktiivisena dilpomaattikirjoilla. Poitou saa osaston sisäisen pidätysmääräyksen voimaan.
  • Majuri lähtee informoimaan paavin väkeä Hannevarin paosta ja käyttämästä “pahasta taikuudesta”.
 • Illemmalla Henrietta on kuppilassa teellä kun isompikokoinen mieshenkilö istuu pöydän ääreen. Hän paljastuu mustapukeisen naisen väeksi ja esittelee itsensä nimellä Hughes. Henrietta kertoo että Hannevar on paennut, mikä ei vaikuta riemastuttavan Hughesia.
 • Melisandra suuntaa Henrietan kanssa Fransian lähetystöön tapaamaan Richelieuta. Richelieu kiistää olevansa tekemisissä Poitoun kanssa. Sivujuonteena tarjoaa Melisandralle Fransialaista osaamista rakennushankkeelle. Poistuessa tapaavat myös Ines Sarcassonen ja hänenkin kanssaan keskustellaan hetken Poitousta, ilman mainittavaa tulosta.
 • Illan puolella ryhmä kokoontuu toimistolle vaihtamaan tietoa. Myös vapaapäivää pitänyt Anna piipahtaa paikalle. Päätteksi ryhmä saa uusia tehtäviä. Modesty/Melisandra käy sairaalassa edistämässä haavoitetun kätyrin paranemista ja Henrietta/Anna saa käydä vielä Hispanian lähetystössä: Anna kyselemässä tarkentavia tästä Poitoun assistentista ja Henriettan tarkoitus jäädä vahtimaan rakennusta mahdollisien tauluvarkausyritysten varalta.
 • Hispanian lähetystössä Anna kaivaa tiedon että Poitoun assistentti oli viehättävä nuori sinertävähiuksinen nainen, jolla oli mukana pitkä nahkainen laukku. Tarkkailevat vielä itse maalausta ja Annalle iskee epäilys ettei taulu ole kunnolla kiinni kehyksissään.
 • Episode 4 - the Gathering (20-21.6.1820 (la-su))
 • Osasto 4:n väkeä alkoi kerääntyä Hispanian lähetystölle. Ensin paikalla Anna ja Henrietta, sitten nimettömän vihjeen saanut Melisandra, seuraavaksi tauluhuomion vuoksi kutsuttu majuri Wickham Mary mukanaan ja päätteeksi vielä Modesty poliisisaatossa. Tämä ymmärrettävästi herätti huolta lähetystössä ja suurlähettiläs itse tulee tenttaamaan mistä on kyse. Majurin pitää kertoa lähettiläälle epäilyksistään että taulu on vaihdettu, minkä lähettiläs tuntuu uskovan ja antaa viikon verran aikaa palauttaa oikea maalaus.
 • Ryhmä siirtyy toimistolle valmistelemaan ratsiaa Melisandran saamaan osoitteeseen. Oletuksena paikalta löytyy herra Poitou ja mahdollisesti lisää kätyreitä joten varustelut ja toimet ovat mitoitettu sen mukaan.
 • Itse ratsia on nopeasti ohi ja osoittautuu että vaikka herra Poitou näyttää majailevan osoitteessa niin hän ei ratsian aikana sattunut olemaan paikalla. Lisäselvitykset paljastavat hänen oleskelevan täällä aliaksella Jacques Moraine ja hän poistui rakennuksesta aamupuolella. Asunnosta löytyy Poitoun kävelykeppimiekka, fransiaksi kirjoitettua muistiinpanoa/asiapapereita sekä avain Landonin pääpankin tallelokeroon. Tallelokero on suojattu fransian diplomaattiasiakirjoin, mutta lokero on Alain Poitoun nimissä joten niillä ei ole yhtä voimakasta voimassaolevaa suojaa.
 • Ryhmä järjestää vartioinnin Poitoun asunnolle jos tämä palaisi ja Melisandra käyt vielä kysymässä Hispanian lähetystöstä kuvan kera josko Sarcassone olisi mainittu “assistentti”. Herra Poitouta ei näy palaamassa asunnolle ja Sarcassone-liitos kuvaillaan mahdolliseksi, muttei varmaksi. Jäljet näyttävän hieman kylmenevän ja sunnuntai kuluu etsivätyön parissa.
 • Episode 5 - the Mary Solution (22-23.6.1820 (ma-ti))
 • Poitoun asunnon vahtiminen ei tuota tulosta, mutta juttuun saadaan uusi käänne kun Mary Woolstock jäljittää vihjeiden perusteella herra Poitoun sijainnin. Herra on salanimellään kirjautuneena sairaalaan keuhkokuumeen vuoksi. Anna, Melisandra ja Modesty lähtevät nappaamaan herran talteen. Ottavat majurin matkalla mukaan.
 • Ryhmä saa sairasavuttoman Poitoun nalkkiin ja aloittavat kuulustelun. Jotkut sivistyneemmin kuin toiset. Poitou kertoo että suurlähettiläs Richelieu oli kaiken takana. Richelieu laittoi Poitoun hankkimaan väärennöksen taulusta ja sitten tämä salaperäinen “Velvet” käy vaihtamassa taulut, Poitoun esittäessä Hispanian suurlähettiläälle arkkitehtia hämäyksenä. Poitou vei sitten aidon maalauksen Landonin pääpankin tallelokeroon turvaan odottamaan että tulee tilaisuus luovuttaa aito maalaus Richelieulle.
 • Ryhmä kokoontuu töiden jälkeen juhlistamaan ratkennutta tapausta.
  • Ennen sitä Mary tuo Lockstedin tapauksen paperit ja kertoo että niihin liittyvä päiväkirja on kadonnut. Millington Parkin tapauksen paperit taasen on kirkon huostassa.
  • Illalla Annan luo tulee tuttu reportteri kyselemään mitä Royal Guards on touhannut Hispanian lähetystössä. Anna antaa epämääräisiä tipsejä palaneesta rakennuksesta.
 • Tiistaina Henrietta/Modesty lähtee Canteryyn hakemaan Millington Parin mappia kirkolta ja majuri/Mary/Anna/Melisandra lähtevät noutamaan aitoa maalausta pankin talleholvista. Oletetusti oikea maalaus löytyy ja väki lähtee kuljettamaan maalausta lähetystölle. Riskialtis rahti saadaan kuitenkin ilman välikohtauksia perille saakka kaikkien huojennukseksi. Vastuu maalauksesta siirtyy lähettiläs de Gracialle.
 • Henrietta/Modesty saa kaivettua viimein Millington Parkin mapin kirkon väeltä ja kiikuttavat sen toimistolle. Siellä paljastuu että kirkko on poistanut mapista oman osuutensa tutkimuksista. Alkuperäisiin papereihin on kuitenkin jäänyt mustepainauma, joka paljastaa asian olleen ainakin kirkon militääriosaston (johon myös Mary-Celeste St.Gloriana kuuluu) vastuulla. Majuri epäilee että kirkko ei välttämättä ole tutkinut Carnival-kytköksiä.
 • Episode 6 - Papacy's Secret (24-26.6.1820 (ke-pe))
 • Modesty matkaa Canteryn katedraalille tapaamaan Mary-Celesteä. Kysyy häneltä Millington Parkin tapauksesta. Mary-Celeste ohjaa Modestyn huoneeseensa missä voivat puhua rauhassa ja paljastaa että maailmassa on myös pahoja olentoja kuten vampyyreita ja ihmissusia. Kertoo siis että osa vanhoista tarinoista sisältävät myös totuuksia, ja että kirkko suojelee kansalaisia näiltä salaa.
  • Millington Parkin tapauksessa kyseessä oli ihmissusi, ja kirkko epäonnistui tehtävässään etsiä ja tuhota se. Tappioitakin tuli. Mary-Celeste vannottaa Modestyä ettei lähde itse sellaisen hirviön perään, mutta mainitsee toki että hopea ja silverstine voivat tepsiä sellaiseen.
 • Torstaina puhututtaa lehtien esiin kaivama ympäristöä myrkyttävä leafstone-kaivos, joka liittyy hieman edellisen kauden myrkkyperunatapaukseen. Torstaina tulee myös varmistus että Hispanian lähetystöön palautettu maalaus on aito. Majuri pelkää että asia vaietaan, eikä Fransian suurlähettilästä saada hiillostettua aiheesta.
 • Modesty on tutkinut Poitoulta saatua aineistoa ja huomioi Magnus Borg-nimisen korusepän, jonka yhteydessä on liikkunut kultaa, hopeaa ja jalokiviä Landonin kruununjalokivien verran.
 • Perjantaina Anna/Melisandra/Modesty menevät vankisairaalaan kyselemään herra Poitoulta korusepästä. Poitou kertoo että kyseessä oli ensimmäinen toimeksianto minkä sai ja että sekin oli peräisin tältä “Velvet”:ltä. Suurlähettilään taidehankinnat tuli vasta myöhemmin kun Poitou henkilökohtaisesti mainitsi olevansa tekemisissä taitelijoiden kanssa. Poitou itsekin epäili että “Velvet”in toimeksianto voisi liittyä kruununjalokiviin.
 • Henrietta on vuorollaan matkustanut Canteryn katedraalille kovistelemaan Millington Parkin papereita paavin salaisista arkistoista. Menestys on melko huonoa, mutta saa esimiestason arkistoapotin kahdenkeskiseen keskusteluun. Tämä kaarrellen selittää Henriettalle että tämä on nyt todellakin kirkon vastuualuetta ja parempi että kumpikin osapuoli keskittyy omaan työhönsä. Henrietta kysyy oliko tapaus murha vai tappo ja saa hämmentyneen vastauksen että tietenkin tappo.
 • Majurin ei onnistu paikantaa enää jälkeäkään kenestäkään Magnus Borgista ja kadulla kansalaiset suurkuluttaa lehtiä lukiessaan pahasta kaivostoiminnasta.
 • Episode 7 - Landon City Tours (27-28.6.1820 (la-su))
 • Modestylle tulee lauantai aamupäivällä kuninkaallinen kutsu tavata prinssi Boris sunnuntaina “jumalanpalveluksen” varjolla.
  • Modesty käy vielä tiedustelemassa palatsilla palvelusväellä mitä huomenna tarvitaan.
 • Henrietta lähtee etsimään käsiinsä vanhan Millington Parkin tapauksen todistajaa “Beatricea” Sleektowniin. Jäljet vievät sieltä ensin Hunwichiin, sitten Dustfordiin ja lopulta takaisin Central Landonin Riverruniin.
  • Kun Henrietta viimeinkin tavoittaa Beatricen, tämä kertoo varsin yksityiskohtaisen kuvauksen tapahtuneesta ja selviää että Carnivalilla on soluttautuja Waxhall Engineering-yhtiössä, joka on Griffon Aeronauticsin alihankkijoita.
 • Sunnuntaina myös Anna ja Melisandra kiertää Landonissa seuralaisensa kera.
 • Modesty taasen tapaa prinssi Boriksen jälleen palatsin erään ylimmän tason kasvihuoneessa. Prinssi Boris antaa Modestylle tehtävän tuoda hänelle pienen määrän leafstone-kaivoksen saastuttamaa maata, että prinssi voi istuttaa siihen kasvejaan kokeeksi.
 • Episode 8 - Who, How and Why? (1-3.7.1820 (ma-ke))
 • Maanantaiaamupäivällä Mary lähtee Teutonian Unguriaan tutkimaan paikallisia lähteitä Hannevarista. Melisandra tapaa R&D-osaston Malloryn, joka saattaa Melisandran ajan tasalle mitä tapahtuu Velvet-puolen tutkimuksissa.
 • Tiistaiaamusella majuri kertoo että Alain Poitou on kuollut yön aikana. Kumma sattuma, joten vilunkipeliä epäillään ja asiaa ryhdytään tutkimaan. Kun väki on kuulustellut vartijan, tutkinut rikospaikan ja saanut raportin Poitoun ruumiinavauksesta, muodostuu yön tapahtumista kuva joka ei oikein käy järkeen.
  • Poitou on ilmeisesti kuollut myrkytettynä. Myrkky on tökätty neulalla vasempaan olkavarteen noin keskiyön tienoilla. Luotettavan oloinen vartija kertoo että kukaan ei ole käynyt huoneessa ja huoneessa ei ole ikkunoita. Rakennukseen on päästetty illalla sinitukkainen nainen huoltopuolen paperein nimellä Heidi Vicks. Myös vartija mainitsee nähneensä sinihiuksisen hoitajan, mutta tämä kävi vain hetken läheisessä huoneessa.
  • Modesty osaa kertoa tosin että käytävällä ja sairaalahuoneissa on touhattu jotain taikuuden kaltaista.
  • Majurin johdolla käydään vielä rikospaikalla toteemassa että Landon Towerin kello näkyy huoneeseen missä sinihiuksinen kävi ja kellon lyönnit kuuluvat käytävälle saakka, mikä mahdollisesti on peittänyt joitain ääniä.
 • Keskiviikkona saapuu vielä tarkempi tieto käytetystä myrkystä ja että oletettu vaikutusaika arvioidulle annosmäärälle terveelle ihmiselle on noin puoli tuntia. Majuri kertaa tapahtunutta ja yrittää saada selkoa yön tapahtumista. Eikö Poitou herännyt tai huomannut tulleensa myrkytetyksi? Mikä tämän oletetun sinihiuksisen murhavakoojan suhde murhattuun oli? Oliko kyseessä rangaistus tunaroinneista?
 • Majuri: “….jesus what a clusterfuck”
 • Episode 9 - Woolstock's reports (4-5.7.1820 (to-pe))
 • Mary on palannut tutkimusretkeltään Teutoniasta. On hankkinut tietoja Hannevarin taustasta.
  • Hannevar kuului sodan aikana pioneerierikoisryhmään, joka räjäytti Casseronen kanjonin sillan, katkaisten tärkeän huoltoreitin. Pioneeriryhmän jäljet arkistoista katosivat heti tehtävän jälkeen.
  • Mary myöhemmin käy ristivertailemassa tapausta Landonin arkistotietoihin ja tapaus saa erikoisia käänteitä. Landonilla ei ollut sillan tuhoamisen aikana sotilastoimintaa siellä ja myöhemmin paikalle lähetetty tiedusteluryhmä havaitsi yliampuvasti tuhotun silta-alueen, hylättyä varustetta, joitain verijälkiä ja eri suuntiin lähteviä jalanjälkiä joita ei pystytty pitkälle seuraamaan maaston takia.
  • Mary lupaa etsiä paikalle ensin saapuneiden tiedustelijoiden nykyistä olinpaikkaa ja Hannevarin silloisen esimiehen.
  • Vaikuttaa myös että Mary matkallaan viehättyi saattajana toimineeseen royal guardiin.
 • Sir Martin Freed haluaa tavata tyttärensä ja kysyy mistä on kyse kun näyttää että majuri Wickham on määrännyt Melisandralle varjostajan, ilmeisesti tiistaina.
 • Henrietta käy iltapäivällä tutkimuksiaan tekemässä kaupungilla ja palaa iltamyöhään kotiin. Siellä on odottamassa potkut saanut ja teräviä naukkinut Beatrice. Beatrice syyttää Henriettaa (ja ohella muita paskoja poliiseja) potkuistaan ja antaa tämän kuulla kunniansa, sekä aiheuttaa muutenkin yleistä häiriötä Henrietan kotikadulla. Henrietta taluttaa Beatricen rauhoittumaan sisälle asuntoon ja jonkin ajan päästä Beatricen mielikuvitus ottaa valitettavasti ohjat. Lopulta Beatrice kuitenkin rauhoittuu ja jää yöksi Henriettan kämpälle.
 • Aamusella Beatricesta on vielä pientä haittaa Henriettalle, mutta saa myös hieman hyötyäkin kun näyttää Carnivalin logoa ja Beatrice mainitsee muutaman paikan missä sellaisen nähnyt. Beatricelle yritetään myös vihjailla mahdollisesta työpaikasta valtion kirjoilla.
 • Toimistolla majuri antaa Modestylle ja Anna kehotuksen käydä yliopistolla jututtamassa kuulua/tuttua tutkijaa sir Donovan Sutherfordia, koska hänen yhden assistenttinsa Walton Spinnerin mukaan tämä on saanut tappouhkauksia.
 • Episode 10 - Magical ambush (5.7.1820 (pe))
 • Anna ja Modesty menevät yliopistolle tapaamaan Walton Spinneriä ja sir Donovan Sutherfordia. Ensin Spinnerin luokse, joka kertoo yksityiskohtia uhkauksista. Päätellyt niiden liittyvän viimeisiin tutkimuksiin purppurakristalleihin, eli tiivistyneeseen redstoneen. Ovat testaamassa sen käyttöä voimanlähteenä ja velhokunta on erittäin fanaattisesti kristallin käyttöä vastaan. Tosin koevoimala on jo käynnissä East Landonin teollisuusalueen laidalla.
 • sir Sutherfordin päivän postin joukosta pistetään merkille pieni ruskea paketti. Epäilevät pommiksi ja takavarikoivat. Hetken päästä huomaavat sen olevan taikapommi kun Modesty tutkii tarkemmin. Lähtevät viemään kirjepommia osaston ammattilaisten huostaan.
 • Melisandra etsii Beatricen käsiinsä. Löytää tämän lohtukakulta vuokra-asunnon läheisestä teehuoneesta. Tekee hetken aikaa tuttavuutta ja tarjoaa sitten tälle työpaikkaa.
 • Henrietta tutkii Beatricelta saamiaan vihjeitä paikoista joissa on näkynyt Carnivalin tunnus. Jäljet ovat tosin vuosia vanhoja ja ensimmäiset tuottavat lähinnä viitteitä entisistä kokoontumispaikoista. Viimeisestä ja tuoreimmasta paikasta löytyy liitutekstin alle kätketty jäänne Carnival-tunnuksesta. Paikalliselta kuulee tarinaa miten viime talvena joku luihu epäilyttävä ukkeli oli tapettu brutaalilla tavalla siihen ja kirkkoväki oli käynyt korjaamassa raadon talteen. Pari päivää myöhemmin seinään oli kirjoitettu “for the night is long, dark and full of terror”.
 • Ryhmä palaa yliopistolle vahvistettuna majuri Wickhamilla ja Melisandralla. Etsivät tutkijat käsiinsä ja sopivat saattojärjestelyistä. Anna ja Modesty herra Spinnerin kanssa tutkijoiden autolle, tutkivat sen ettei ole lisäyllätyksiä ja ajavat toiselle puolelle missä osaston auto odottaa. Ovat kapuamassa autoihin ja lähdössä matkaan kun kadun päähän ilmestyy miespalvejian asuun pukeutunut nainen. Nainen laittaa hanskat kätösiin ja alkaa loitsia.
  • Ryhmä huomaa olevansa keskellä velhoväijytystä. Nainen tuhoaa etumaisen auton konetilan maapilareilla. Risteävällä kadulla on vielä toinen hyökkääjä ja katolla pari ampujaa. Anna hyökkää risteyksessä piileksivän miekkataikurin kimppuun ja lävistää sen miekallaan. Majuri ryhtyy tulitaisteluun kattoampujien kanssa, haavoittaen toista. Herra Spinner avustaa ampumalla kohti naistaikojaa. Melisandra ajaa professorin turvaan Modestyn tukiessa loitsuillaan.
  • Naismaagi tajuaa väijytyksen menneen pieleen ja pakenee. Majuri ja Anna ottavat kiinni katolla olleet ampujat. Pienen protestoinnin päätteeksi Melisandra ajaa sir Sutherfordin parlamenttitalolle pitämään puheensa.
 • Episode 11 - Evening visitors (5.7.1820 (pe))
 • Sir Sutherford esittelee parlamenttitalolla ennaltamäärätylle yleisölleen tulevaisuuden kristallivoimalaa. Vastaanotto on vaihtelevanlainen, mutta lopulta yleisö pääosin taipuu tukemaan projektia, varmaan pitkälti sir Sutherfordin aiempien tuloksien johdosta. Täältä Modesty ja Melisandra suuntaa tiedemiesten mukana päivälliselle ja tutustumaan prototyyppivoimalaan East Landoniin. Rakennus ei vakuuta ulkonäöltään, kooltaan eikä turvajärjestelyiltään.
 • Päämajan arkistosta kaivetaan nimiä aiemmille hyökkääjille. Ensimmäisenä tunnistetaan pakoon luikkinut nuori nainen (Stella Rapier). Seuraavaksi nousee esille Jacob Harkonnen, joka on nimellisesti Stellan huoltaja. Henkilöihin liittyvässä arkistolehtikuvassa on vielä pörssihai Timothy Morgan ja joku neljäs mieshenkilö.
  • Ennen toimistolta lähtöä Mary vielä muistaa mainita että Modestylle saapunut lähetys.. maata.
 • Illalla useampi ryhmän jäsen saa kotiinsa vieraita illalla
  • Reportteri-Iris saapuu Annan luo. Puhuvat yliopistoammuskeluista, professorin parlamenttikäynnistä ja Jacob Harkonnenin oikeusjutusta. Irikselta irtoaa lehtikuvan neljännelle henkilölle nimi; Claus.
  • Henrietan ensimmäinen vieras on varis joka kolkuttelee ikkunaan. Kun Henrietta käy hätistämässä sitä matkoihinsa katse osuu kadulla kyttäävään pitkään mustapukuiseen silinteriluihuun, joka tultuaan havaituksi lähtee talsimaan hitaasti pois näkyvistä. Henrietta lähtee seuraamaan ja saapuu tapaamiseen aiemmin tutun tummiin pukeutuvan naisen kanssa. Henrietta saa naiselta vahvistuksia päätelmiinsä ja lisäksi nainen paljastaa olevansa totally-not-a-vampire ja että varjoissa tosiaan liikkuu olentoja, jotka haluavat pysyä piilossa. Näille Carnival edustaa uutta uhkaa.
 • Episode 12.1 & 12.2 - Searching the Magic (6-8.7.1820 (la-ma))
 • Aamupalaverissa majuri kertoo kuulusteluiden tuloksista. Kattoampujat (Billy ja Jules) kertovat etteivät toimineet Jacob Harkonnenin mandaatilla vaan Arwin Mortimer (jonka Anna listi) oli porukan johtaja.
 • Ryhmä käy Landon Cityn pörssissä tapaamassa herra Timothy Morgania. Herra löytyy rakennuksesta Arnold Armitagen ja muutaman muun herrasmiehen seurasta. Kohteliaasti ottaa ryhmän vastaan toimistossaan, ajettuaan ensin sihteerinsä asioille. Herra Morgan on varsin avulias ja kertoo mitä tietää Stellan viimeisimmistä liikkeistä, sekä omistavansa asunnon jossa Stella kavereineen on majaillut.
 • Seuraavaksi tarkastetaan kyseinen omistusasunto Chesstonissa. Kuten arvata saattaa Stella on tiessään, mutta asunnosta löytyy taianomaisen terroristisolun jälkeensä jättämää tavaraa.
 • Iltapäivällä Mary luovuttaa Henriettalle tutkimustensa tuloksia. Löytynyt 3 henkilöä elossa ryhmästä joka oli ensimmäisenä paikalla Casseronen kanjonissa sodan aikana. Majuri puolestaa kertoo nimen epäillylle Carnivalin-kätyrille Waxhall Engineering-yhtiössä: Everton Pirns.
 • Sunnuntaina Henrietta lähtee käymään läpi tiedusteluryhmästä henkiinjääneitä. Melvin Banks löytyy joenrannalta ja kertoo alustavia tapahtuneesta. Sotilastukikohdassa työskentelevältä kersantti Bitterwoodilta irtoaa naamarin takaa enemmän tietoa. Kristallinhajuista usvaa, hujanhajan jätettyjä varusteita, verijälkiä..
 • Maanantaina Anna käy säikyttelemässä koereaktorilla työskenteleviä oppilaita. Anna tapaa myös Iriksen jolta irtoaa pieniä yksityiskohtia. Henrietta löytää Ungurialaiskorttelista uuden vihjeen ja nimen: Janós Spetsk. Ilmeisesti joku hullu kun yrittänyt polttaa kirkon Heskethissä ja pistetty mielisairaalaan. Modesty taasen tapaa päämajassa toisen ryhmän agentin, joka lörppää Claus Vargin koko nimen ja epäsuorasti missä se ja Jacob mahdollisesti kykkivät.
  • Mary varmistaa että Porknamin mielisairaalassa lähellä Heskethiä on tosiaan eräs kirkon polttanut ulkomaalainen John Doe tallessa.
 • Episode 13 - Madhouse (9.7.1820 (ti))
 • Henrietta on matkannut pohjoiseen Heskethin maakuntaan etsimään Hannevarin sodanaikaista ryhmätoveria Porknamin mielisairaalasta. Tämä Janós Spetsk löytyy, ja todellakin käyttäytyy kuin hullu. Puhelee sekavia herrasta jolle avasivat oven ja jonka palvelijat tuli ja söi jokaisen. Irtoo myös viittauksia Carnivaliin, seitsemään ja lisäksi hoki nimeä Jogalia.
 • Modesty asettuu vahtimaan sir Sutherfordia ja onnistuu herättämään tämäm mielenkiinnon kertoessaan olevansa vastustuskykyinen kristallien haittavaikutuksille.
 • Melisandra tapaa lounaalla Ines Sarcassonen. Ines tarjoaa kuvainnollisesti Fransian suurlähettilään päätä vadilla vastineeksi sinitukkaiseen kohdistuvien rikostutkimuksien unohtamisesta ja herättelee ajatusta pidemästä yhteistyöstä kaksoisagenttina. Melisandra vie ehdotuksen majurille ja tämä suostuu yölliseen tapaamiseen.
 • Anna säikyttää illalla Timothy Morganin tämän palatessa töistä kotiin. Kyselee Morganilta mahdollisesti pahoista velhoista ja onko Claus Varg koettava miten uhkaavaksi. Claus kuvataan tehokkaaksi, muttei uhaksi. Velhojärjestön piirien ulottumattomissa mainitaan eräs Justus Oakenmoor eräänlaisena mahdollisena random-elementtinä.
 • Alkuyöstä Melisandra ja majuri menevät tapaamaan Inestä syrjäisellä kujalla. Ines tulee Velvetinä tapaamaan kaksikkoa ja majuri aloittaa tekemällä lähtemättömän vaikutuksen ja ensitöikseen ampuu pistoolillaan Velvetiä kohti. Ilmeisesti tarkoitus ei ollutkaan osua, mutta Melisandra pyrki silti väliin ja Velvet ei selvästi arvosta majurin tapaa toimia. Kaikesta huolimatta kaupat syntyvät ja majuri saa mapillisen raskauttavia todisteita käyttää suurlähettiläs Richelieuta vastaan.
 • Episode 14 - Ex-ambassador (9-10.7.1820 (ti-ke))
 • Majuri Wickham ja Melisandra suuntaavat vielä yön puolella Freedin kartanolle tapaamaan osaston päällikköä sir Martin Freediä. Luovuttavat raskauttavan aineiston sir Freedille. Isi vielä ohimennen toivoo Melisandran olevan läsnä lauantaina pidettävällä juhlaillallisella kun on isin isännöintivuoro.
 • Keskiviikkoaamuna kukin saattaa muita ryhmäläisiä ajan tasalle tutkimuksistaan. Modesty tarjoaa teknologisia JA valaistuneita teorioita. Väki jakautuu päivän hommiin.
  • Henrietta yliopistolla ujuttaa Mick Joggerin journalin okkulttipuolesta tietävälle professorille. Proffa lupaa tutkivansa viikonloppuna tarkemmin ja saa tulokset maanantaina.
  • Anna ja Mary on toimistolla kun osaston kollega tulee vihjaamaan että Claus Varg on lähtenyt Arlingtonista ja saapunee Landon Cityyn junalla iltaseitsemältä.
  • Melisandra menee majurin mukaan pidättämään suurlähettiläs Richelieuta. Operaatio sujuu ilman hankaluuksia. Lehdistölle on vihjailtu että jotain tapahtuu ja saavat kuvia kun lähettiläs tungetaan osaston autoon. Melisandra on sisällä etsintäosastossa ja jäljittää valekruununjalokivikätkön ja on mukana saattamassa kun ne viedään vaivihkaa päämajaan turvasäilöön.
 • Kieron suurlähettilään kaltereiden taakse telkeämisen tuoma rauhaisa hyväntyön teetauko laimenee kun iltapuolella toimistolla nousee esille velhopuolen keskeneräinen tapaus ja Claus Vargin oletettu saapuminen kaupunkiin. Ryhmä päättää että Vargia tulee seurata ja kehittävät suunnitelman miten toimia. Keskustelu eksyy hetkeksi Everton Pirnsiin ja majuri lärppää että Velvetin luovuttamissa papereissa oli mainintaa Griffon Aeronauticsista. Majuri lupaa selvittää tarkemmin.
 • Episode 15 - Operation Taxi (10.7.1820 (ke))
 • Ryhmä valmistautuu operaatiota varten. Henrietta puetaan taksikuskiksi ja Mary hankkii apuvoimia alueelle.
 • Operaation kohdealue on Landon Cityn pääjuna-asema Webleyn ja Millingtonin välisellä alueella. Alkuperäinen suunnitelma menee heti improvisoinniksi kun Modesty ja Anna menevät jo sisälle asemalaiturille löytääkseen herra Vargin heti tämän astuessa junasta. Vargin liikkeitä seurataan tämän astuessa aukiolle ja on valitsemassa hevoskärrikyydin taksin sijaan. Anna vipeltää Vargista ohi ja vie Vargin valitseman hevoskärrin. Varg silti valitsee toisen hevoskärrin taksin sijaan. Henrietta poimii Melisandran ja Modestyn kyytiin ja lähtevät varjostamaan hevosvaunua. Anna suuntaa suunnitelman mukaan poliisilaitoksen tukikohtaan.
 • Claus Varg suuntaa Timothy Morganin asunnolle ja menee sisälle. Ryhmä asettuu tarkkailemaan rakennusta ja Anna saapuu myös jonkin ajan päästä paikalle. Ryhmä sopii vahtivuorot.
 • Pimeän laskeutuessa Varg palaa kadulle ja lähtee liikkumaan jalan kohti Millingtonia. Modesty ja Anna lähtevät seuraamaan. Varg havaitsee varjostajat ja katoaa hetkeksi näkyvistä. Modesty ja Anna totevat että hiiviskely ei enää auta joten menevät poliisin ominaisuudessaan puhuttamaan Vargia. Varg kertoo menevänsä hakemaan autonkuljettajaa Jacob Harkonnenille, joka on saapumassa myös kaupunkiin vähintään kuulemaan perjantain parlamenttikäsittelyä. Kulkevat Vargin mukana kunnes tämä pysähtyy jonkun neiti Greyhoundin majapaikan luona Millingtonissa. On tämän luona hetken ja kulkee sitten poliisisaattueensa kanssa takaisin yöpuulle herra Morganin kotiin. Henrietta tulee ja vapauttaa yöksi Modesty/Anna vahtivuorosta.
 • Episode 16 - A soldier, a lady and a nun walked into a bar.. (11.7.1820 (to))
 • Aamuyöllä Henrietta viettää juttutuokion kyttäyspaikalle lompsineen Hughesin kanssa. Henrietta kertoo Jogalia-jutuista, räjäyttelyistä ja ovista. Hughes ei pidä mainittuja siipihirviöitä liian kaukaa haetulta ja vihjaa myös että kirkolla on varastoituna purppurakristallia.
 • Aamulla Annan vahtivuorolla seurataan miten Varg lähtee liikkeelle Ellis Greyhoundin kyydillä. Anna yrittää varjostaa autolla, mutta tulee pian karistetuksi kannoilta.
  • Toimistolla Mary kaivaa esiin mitä tietoa poliisilla on Greyhoundista. Ei mitään isoa virallisissa, mutta vahvistamattomia kuulopuheita on että kuskityttö kerää jo mainetta ja mm. Itä-Hindian kauppakomppania käyttää tämän palveluksia välillä.
 • Anna tapaa päivällä Iriksen kahvilalla ja tältä vinkin että Stella saattaa pyöriä Riverrunissa Audery Boston-nimisen naisen seurassa. Kertoo myös että tällä Audreyllä on yhteyksiä Clockworkers-terroristijärjestöön. Anna vastalahjaksi vihjaa että perjantaina kannattaa kytätä parlamenttitaloa.
  • Annan palatessa toimistolle kertomaan uusia tietojaan nousee majurilta pöydälle tieto että PVR-järjestö, josta Clockworkers on taannoin erkaantunut, on järjestämässä mielenosoitusta parlamenttitalolle.
 • Toimistolla tehdään tilannearvioita mitä on meneillään ja ainakin sekä sir Sutherfordin koereaktorin että parlamenttitalon vartiointia lisätään huomattavasti. Ryhmä saa tehtäväkseen tarkastaa ensin Harveyn Komeetta-kapakin Riverrunissa ja miettiä jatkotoimet esimerkiksi Jacbonin saapumisen suhteen sen perusteella mitä kapakasta ehkä selviää.
 • Iltapäivällä Harveyn Komeetalle kurkkimaan. Ensisilmäyksellä selviää että paikka on jostain syystä suljettu vaikka sisällä luultavasti on väkeä. Lisäkyselyt kadunvarsiliikkeessä viittavaat että Claus Varg olisi käynyt jo aiemmin kyselemässä kapakissa varsin kovakouraisesti. Ryhmä siirtyy sisälle kapakkiin ja sisältä löytyy 5 miestä joista muutamat on hiljattain saanut turpiinsa. Niiltä yritetään saada puhumalla irti tietoja, mutta saavat lähinnä uudestaan Claus Vargin tarkat tuntomerkit. Kapakin baarimikko vaikuttaa fanaattisimalta terroristilta joten se napataan kiinni lisäkuulusteluja varten.
 • Episode 17 - Clayton & Walcot brick factory (11.7.1820 (to))
 • Jakso jatkuu kapakin väen kuulusteluilla. Sävel muuttuu hetken päästä kun Henrietta kolautaa paikkaa pomottavan baarimikon tajuttomaksi, jolloin muut voivat puhua vähän vapaammin. Selviää että Clockworkersilla on tukikohta Clayton & Walcotin entisessä tiilitehtaassa, ja että sinne on jo lähetetty varoitus että outo mies etsii Stellaa ja Audreyta.
 • Ryhmä siirtyy vanhan tiilitehtaan liepeille Riverruniin. Pysäyttävät auton sivukujalle kun näkevät keulan pysäköidystä autosta jonka olettavat kuuluvan kaksikolle Greyhound ja Varg. Henrietta lähtee hiiviskelemään tiilitehtaalle tiedustelemaan tilannetta Annan seuratessa tilannetta kadulla. Selvittää että rautatielaiturin osassa tehdasta on piilossa vahti tai pari ja että tehtaassa on väkeä sisällä.
  • Sillä aikaa Modesty katselee taaemmas kujalla ja näkee jalan pilkottamassa roskiksen takaa. Käy tutkimassa tilanteen ja löytää sieltä tajuttoman köytetyn nuoren miehen. Päättelevät että kyseessä on varoittamaan lähetetty kaveri, jonka Varg on todennäköisesti kolkannut ja pistänyt piiloon pakettiin.
 • Päätelmät saavat vahvistusta kun tämä William herätetään. Oli matkalla varoittamaan tehtaan joukkoja Vargista kun tuli kolkatuksi. Ryhmä saa idean käyttää Willyä apuna soluttautumisessa tehtaan sisälle. Willyn matkassa Henrietta, Modesty ja Melisandra pääsevät vahtien ohi syvemmälle tehtaaseen missä kolme johtohahmoa suunnittelee seuraavan päivän operaatiota. Audrey Boston löytyy, mutta ei Stellaa.
 • Johtohahmoista Rickhard Bogsley toivottaa muka-apujoukot tervetulleeksi kun kuulee että auttoivat Williamia, mutta Audrey on epäileväisempi ja selvästi Stellan hyvin tuntevana tenttaa lisätietoja Henriettaa aseella uhaten. Kun Audreylle selviää että Stellan mentori on alueella ja etsii varsin väkivaltaisestikin Stellaa, Audrey alkaa selvästi epäröidä. Myös muu Clockworkersin johto alkaa kyseenalaistaa huomisen suunnitelman toteuttamiskelpoisuutta.
 • Kulkutasanteilla katonrajan hämärässä erottuu liikettä kun Varg lähtee vakoilupaikastaan liikkeelle. Sekä ryhmälle että todennäköisesti myös Vargille selviää että Stella ei ole tehtaalla eikä Audrey tiedä nykyhetkistä olinpaikkaa, mutta että Stella tulee huomenna olemaan parlamenttitalolla.
 • Ryhmä livistää tehtaalta vaivihkaa kun saavat tilaisuuden Clockworkersin alkaessa purkaa operaatiokeskustaan. Anna on sillä aikaa kadulla todistanut Vargin lähtöä paikalta, jonka jälkeen Anna päättää lähteä viemään jalan baarimikkoa lähimpään putkaan säilöön. Muu ryhmä ajaa autolla takaisin toimistolle etsimään majuria ja/tai Woolstockia. Mary löytyy ja kertoo Annan tilanteesta, jonken jälkeen odottaa että ryhmä raportoisi tehtaan tapahtumista..
 • Episode 18 - Battle of the Parlament (12.7.1820 (pe))
 • Aamulla toimistolla kerrataan vanhoja ja uusia tietoja. Jacob Harkonnen on saapunut kaupunkiin naispalkkasoturin saattamana ja Timothy Morgan ollut vastassa. Mary kertoo että Audrey Bostonin ja Stella Rapierin taustat linkittyvät nuorisovankilareissulla. Anna suuntaa virka-avuksi Modestylle, joka on katsomassa professorin perään. Henrietta ja Melisandra parlamenttitalolle majurin lisäksi.
 • Parlamenttitalolla vahditaan että turvajärjestelyt ovat kunnossa. Ensin paikalle saapuu professoriväki kun saattajat suosittelevat ajoissa paikalle saapumista. Anna ja Modesty jatkavat professorien mukana parlamenttisalin lehterille. Seuraavaksi saapuu velhoväki. Harkonnen ja Morgan suuntaavat sisälle parlamenttitaloon kun taas Varg asettuu vahtimaan aukiota Greyhoundin pysyessä pysäköidyssä autossa. Melisandra lähtee sisälle varjoksi velhoille. Seuraava sisällepyrkijä on Audrey Boston, jonka Henrietta nappaa kiinni ja saattaa talteen vartiokoppiin.
 • Aukiolla alkaa tapahtua kun Varg lähtee luovimaan mielenosoittajien keskelle ja nappaa sieltä mukaansa vaaleatukkaisen siviilin. Henrietta havaitsee tämän ja käy kertomassa myös majurille. Molemmat lähtee alas kadulle pysäyttämään Vargin ja Stellan ennenkuin ehtivät pakoautolle. Homma menee nopeasti käsirysyksi. Majuri ottaa mittaa Vargista ja Henrietta taklaa Stellan maahan. Katolla kyttäävä sala-ampuja puuttuu tilanteeseen ja osuu Henriettaan sen verran että Stella pääsee vapaaksi. Varg käyttää tilanteen hyödyksi ja riisuu majurin ensin miekasta ja sitten pistoolista. Henrietta pistää Stellan miekalla hiljaiseksi ja suojautuu tarkka-ampujalta. Majurin vuoro saada tarkka-ampujan luodista haavoittavasti kylkeen. Ellis ajaa auton hässäkän viereen ja Varg livistää paikalta.
 • Modesty haetaan sisältä vaivihkaa parannustoimiin kadulle. Taikaparantelee haavoittuneet. Modesty tutkii myös Stellan mahdollisten vaarallisten taikaesineiden varalta. Löytää teutonialaisen kunniamerkin joka näyttää pysäyttäneen tappavan osuman miekasta. Henrietta takavarikoi reliikin talteen Modestyltä ja lähtee sotilassairaalaan vahtimaan Stellaa. Melisandra asettuu velhojen seuraan ja kertoo suurpiirteisesti mitä pihalla juuri tapahtui.
 • Parlamentti päättää keskustelun jälkeen olla tukematta purppurakristallivoimalan rahoitusta, aiheuttaen yllätyksen niin professoreille kuin velhoillekin. Päätöksen takana tuntuu olevan niin päättäjien huoli kansan mielialasta, kirkon vastustus kuin leafstone-alan lobbauskin. Majuri poimii lähtevän velhokaksikon talteen kuulusteltavaksi.
 • Episode 19 - Affairs of Wizards (12-13.7.1820 (pe-la))
 • Stella tulee sairaalassa tajuihinsa ja päätyy heti kuulusteltavaksi. Henrietta ensin lähinnä ja hetken päästä Modestykin tulee katsomaan tilannetta. Stellalle selviää parlamentin kielteinen päätös voimalaprojektiin. Henrietta käy myös selvittämättä neiti Bostonin touhuja ja että tämä on toiminut omin päin.
  • Majuri puolestaan on kuulustellut velhoja. He väittävät oppilaidensa touhanneen omin päin. Varg taasen on toiminut velhojen laskuun, tarkoituksena hillitä tilannetta ennenkuin Stella pahentaa sitä. Keinot oli jätetty Vargin harteille joten kattoampujasta velhot eivät sanomansa mukaan tienneet. Ampujasta jäi jälkeen vain käytetty ase ja ammustyyppi.
 • Illalla Melisandra on väijymässä velhoja kun nämä päästetään kotiin kuulusteluista. Melisandra kyydittää velhot Jacobin kotosalle ja jutustelee näiden kanssa tovin. Aihepiiri pyörii pitkälti purppurakristallissa ja sen vaaroissa.
 • Seuraavana aamuna odotetusti lehdistöllä on ollut melko kissanpäivät. Majuri on myös esimiestensä läksytettävänä siitä millainen hässäkkä tästä taas syntyi. Palatessaan majuri kertoo etsittävien nykytilanteet. Varg on painunut maan alle ja Greyhound piileskelee Itä-Hindian kauppakomppanian suojissa. Mira Bell on avoimesti Jacobin seurassa ja osaston seurannan alla.
 • Stellasta majuri kaivaa irti että Arwinin kuoleman jälkeen Stella oli ottanut tehtävän omakseen ja muutaman päivän päästä hakenut apua Clockworkers-järjestöstä.
 • Episode 20 - the Walther suspension (13-15.7.1820 (la-ma))
 • Melisandra osallistuu isänsä pyynnöstä tämän illalliselle. Prinsessa Madeleana saapuu tilaisuuteen yllätysvieraana. Illallisen jälkeen prinsessa pyytää Melisandran kahdenkeskeiseen juttelutuokioon ja mm. esittää huolensa nykyisen valtiokoneiston vakaudesta.
  • Melisandra myös kyselee “Edward-sedältä” jotakuta Itä-Hindian Kauppakompanian sisältä jonka puoleen voisi kääntyä, ja saa suosituksen. Käväisee sitten asioimassa sunnuntaina.
  • Ian-setä vie Melisandran tapaamaan herroja Richmond (LSM) ja Sterling. Näiltä Melisandra saa kuulla Christine Waltherista ja tämän yrityksistä kaupata uudenlaista raskaan ajoneuvon jousitusjärjestelmää. Herrat esittävät arvauksen että Bromwellin ja Cosworthin väki haluaa Waltherin patentteineen käsiinsä koska ovat rakentamassa uutta panssarivaunumallia projekti Bonaparten työnimellä.
 • Maanantaiaamulla toimiston leppoisa tunnelma muuttuu kun majuri tulee maininneeksi että Charles Mallorya on ammuttu sunnuntai-iltana ja on nyt kaartin sotilassairaalassa hoidettavana. Melisandra vaatii tapauksen tutkinnan itselleen ja pyytää ryhmän avukseen.
 • Kun Melisandra/Anna/Modesty on lähestymässä Malloryn huonetta sairaalassa sieltä tulee ulos Leona Harris panssarivoimien univormussaan. Vaatii että Melisandra porukoineen selvittää kuka Mallorya on ammuskellut.
 • Herra Mallory itse vaikuttaa olevan olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa. Modesty vielä parantaa pykälän verran lisää. Mallory kertoo tutkineensa Christine Walther-nimistä johtolankaa ja erityisesti tämän pikkusiskoa Joanne Waltheria. Pari teutonialaisittain puhunutta miestä oli myös Joannen jäljillä ja Mallory meni väliin kun miehet yrittivät kaapata pikkusiskoa. Seuranneessa tulitaistelussa Mallory haavoitti molempia kaappaajia ja sai itse sairaalahoitoa vaativan vamman. Joanne todennäköisesti livisti piiloon hankittuaan ensin apua Mallorylle.
 • Episode 21 - Contacting the engineers (15.7.1820 (ma))
 • Ryhmä siirtyy Joanne Waltherin osoitteen mukaan Brightoniin länsi-Landoniin. Itse tapahtumapaikalla on jo rauhallista ja katusiivoojakin on saanut juuri verijäljet putsattua. Joannen kotitalo sen sijaan on jo myllätty jonkin tahon toimesta varmaan johtolankoja etsiessä. Anna löytää verstaan puolelta vanhan valokuvan siskoista enonsa luona jonkun työpajan edessä. Myös kadun asukkailta kysytään tapahtumista. Talossa viimeksi käynyt ryhmä oli asukkaiden mukaan siviiliasuisia poliiseja.
 • Seuraavaksi käyvät Joannen työpaikalta kyselemässä. Siellä on vastassa lauma riuskoja ylisuojelevaisia mekaanikkoja. Jakavat kuitenkin tietonsa ja eräs vanhempi mekaanikko muistaa edesmenneen Wilson Winstonin ja tämän pajan Epsonin puolella.
 • Ryhmä ajaa Epsonin puolelle ja etsivät entisen Winston Garagen. Ulkoisesti paikka näyttää hylätyltä, mutta vesirattaan liike ja piipusta nouseva savu paljastavat pajan olevan käytössä. Lähempi tarkastelu paljastaa että rakennukseen on tehty huomattava määrä turvallisuusaiheisia parannuksia. Alueelle suoritetaan tiedustelua ja tehdään päätös jakaa ryhmä niin että osa menee koputtamaan etuovelle toisten väijyessä sivuovella.
 • Anna valikoituu menemään ovelle ja kohtaa siellä haastavan esteen sähköisen ovisummerin ja sisäpuhelimen muodossa. Hetken kuluttua oven taakse ilmestyy kuitenkin Joanne keskustelemaan ja pelaamaan aikaa. Samaan aikaan Christine Walther yrittää paeta moottoripyörällään hallin pääovista. Henrietta nappaa Christinen kiinni heti vielä tämän ollessa sisällä. Ryhmä nalkittaa siskokset neuvottelupöydän ääreen ja takavarikoi vanhemman salkun.
 • Siskojen puheista varmistuu että Ballerin ostajat olisivat tulossa viiteen mennessä sovitusti paikalle. Ryhmä suostuttelee siskokset mukaansa parempaan turvapaikkaan, kun ovisummeri soi jälleen. Jokin odottamaton taho on ilmaantunut pihalle. Christine vastaa ovipuhelimeensa ja möreä miesääni kertoo tulleensa tekemään Christinelle tarjouksen. Henrietta vaivihkaa vilkaisee oviluukusta tulijan ja näkee ison punahiuksisen ja parrakaan jätin.
 • Episode 22 - Everyone wants a Walther (15.7.1820 (ma))
 • Herra Toro on ilmestynyt Walther-työpajan ovelle esittämään Christinelle erään siviilitahon tarjouksen, ja pyrkii vakuuttamaan ovipuhelimen kautta että hänen edustamansa tahon tarjous olisi paras. Ryhmä päättää päästää herra Toron sisään neuvottelemaan, ja yrittää napata hänet kiinni. Väijytys ei mene täysin putkeen, kun herra Torolla on apuri mukana kun astuu sisään. Tosin apuri menee tajuttomaksi Henriettan putkeen, joten taltutettavaksi jää herra Toro. Menee nujakoinniksi, mutta Henrietta ja Anna saavat yhdessä kaadettua ja pidätettyä härän.
 • Kun herra Toron neuvotteluasemia on huomattavasti muutettu, aloitetaan keskustelut Christinen palkkaamisesta. Esille nousee että Christine Waltherin jousitusjärjestelmälle olisi useampiakin ostajia ja niitä arvuutellessa herra Toro kertoo edustavansa BRC:tä (Bromwell Railways Corp.). Toro tähdentää Christinelle että valtion taho ei ole luotettava. Christine päätyy silti torjumaan Bromwell-option.
 • Siinä vaiheessa kun herra Toro tajuaa että Christinen perässä on parin Landonin edustajan lisäksi myös Ballerin toimijoita ostomielessä ja Teutonian agentteja listimismielessä niin ääni muuttuu kellossa. Herra Toro alkaa huolestua itsekin ja varoittaa että Walthersit on vielä vaarassa. Paljastuu myös että Torolla on ainakin jonkin kautta tietolähteitä ja/tai apua poliisivoimissa. Toro vakuuttaa muut että ollaan nyt samalla puolella tällä kertaa ja puhuu itsensä livohkaan miestensä kanssa, että tilanne raukeaa ilman lisäkonfliktia.
 • Melisandra ajaa turvakot… asunnolleen viemään Walthers-siskoksia turvaan. Modesty kipittää perään valvomaan ettei talo sisällä noitia. Ei löydy noitia, mutta Modesty tutustuu Melisandran palvelijoihin.
  • Henrietta tällä välin on Christinen moottoripyörän kanssa jäänyt tarkkailemaan työpajan seutua ja havainnoi miten paikalle saapuu vuoron perään Ballerin ostajia, Teutonialaisia palkkatappajia.. ja Leonan panssarijoukot. Hässäkässä havaitsee Mira Bellin kattoäänestysasemissa ja käy nappaamassa tämän talteen kun yrittää paeta joen yli panssarivaunujen näköpiiristä.
 • Toimistolla odottaa neiti Woolstock esiin kaivamiensa johtolankojen kanssa, jotka tosin valuvat vähän hukkaan kun hänelle kerrotaan että Walthersit on jo löydetty ja turvassa. Saavat viestin sinne Henriettalla että on palaamassa myös toimistolle tuliaisten kera. Seitsemän tienoilla Henrietta palaakin takaisin ja työntää Mira Bellin toimistoon. Mira kertoo saaneensa Teutonialta pikakomennuksen avustaa Wolfgang Meyer nimistä agenttia, kohteena joku nuori nainen joka pitäisi saada haltuun elävänä tai jos ei niin ainakin hengiltä.
 • Episode 23 - New assingments (16-17.7.1820 (ti-ke))
 • Majurilla on aamusella hauskaa Leona Harriksen valitusnootin kanssa. Silmäilee myös suuripiirteisiä raportteja Walther-keissistä. Majuri alkaa puhumaan myös ylennyksistä ja sen jälkeen jakaa komennuksia ryhmälle. Henrietta laitetaan upseerikurssille, Anna gigants ryhmään ja Melisandra tarkka-ampujakurssille. Modesty valitsee etsivän opin ja myöhemmin Mary suuntaa yli jääneelle lääkintäkurssille.
 • Modesty ja Melisandra käyvät katsomassa Malloryä. Melisandra pyytää jatkamaan varoen Bromwellin ja Cosworthin touhujen seuraamista.
 • Majuri ei saa Mira Bellin kuulusteluista mitään raskauttavaa irti ja muutenkin majurin mielestä ollut turhankin avulias niin ei pääse kovistelemaan tarpeeksi. Modestykään ei suostu avittamaan parannusloitsujensa kanssa.
 • Keskiviikon puolella majurille paljastuu että niin Mira Bellin kuin Stella Rapierinkin tapauksiin on ilmaantunut pätevä siviililakimies, mikä hankaloittaa kovatoimista kuulustelemista. Muuten väki lähinnä valmistautuu muutamaan lomapäivään ja lähestyvään parin viikon kurssitukseen.
ep-guide_s2.txt · Last modified: 20.05.2019 16:04 by foxjones

Donate Powered by PHP Valid HTML5 Valid CSS Driven by DokuWiki