tech
Teknologia
- Teknologian tasot on jakautunut vanhaan höyrykoneistoon ja uusiin kristallienergialla käyviin vastineisiin.
- Kaupungeissa on voimaloita jotka jakaa höyryenergiaa (perinteistä tai kristallipohjaista) kaupungin rakennuksiin. Isoissa laitoksissa kuten tehtaissa on yleensä omat höyryvoimayksiköt. Höyryvoiman lisäksi mm. maakaasua helloihin tai valaistukseen, sekä mustaruutia aseisiin.
- Energiakristallit
- Powergold - Ensimmäinen käyttöönotettu ja laajimmin käytetty. Lähes jokainen kristallienergialla käyvä laite tai keksintö käyttää kultavoimaa.
- Nimensä powergold on saanut kultaharkkoja muistuttavasta ulkonäöstään.
- Kaivostyöläiset kärsivät laajoista keuhkovaurioista ja ajoittaisista muista sairauksista. Satunnaisia mutaatioita.
- Voimakultahöyry tuoksuu voimakkaasti valkosipulille
- Leafstone - Harvinaisempi ja äärimmäisen tehokas energiakristalli. Tiedemiehet vasta kehittämässä käytännön sovelluksia. Käytetään suurissa laitteissa, jotka vaativat huomattavan määrän energiaa.
- Suurimpana etuna huomattavan vähäisempi tarve uusia kristalleja käytössä.
- Saanut nimensä vihertävästä väristään.
- Jotkut kaivosmiehet sairastuvat salaperäisesti ja toisissa muodostuu huomattavia mutaatioita.
- Hyvin vaimea tuoksultaan. Vaikea edes tunnistaa onko ilmassa ellei mittavia määriä.
- Silverstine - Vähemmän yleinen ja yleisesti voimakultaa heikompana pidetty kristalli. Erikoisuutena löytyy niin kiinteässä kuin nestemäisessä muodossa. Jälkimmäinen toimii erinomaisesti leafstone-voimayksikköjen jäähdytyksessä.
- Saanut nimensä hopeisesta värityksestään.
- Selvästi vähiten havaittuja haittavaikutuksia.
- Kiinteän version höyry myös valkosipulin tuoksuinen. Nestemäinen aiheuttaa pahoja vammoja iholle päästessä.
- Redstone - Harvinaisin voimakristalli. Vastaa kultavoimaa, mutta on moninkertaisesti tehokkaampi. Kuluu myös nopeammin.
- Punainen kristalli, jota velhot ovat käyttäneet kautta aikojen. Tämän perusteella tiedemiehet kehittivät alunperin kristallivoiman.
- Saadaan muiden kristallikaivausten yhteydessä pienempiä määriä.
- Tuoksuu kitkerälle ja tervasmaiselle.
- Tussarit
- Valtaosa käsiaseista on mustaruutipohjaisia. Näihin tehdään haulikon haulien tapaisia ammuksia joissa metallikuula ja mustaruutipanos. Ammuksen laukaisee aseen sparkstone (vähäisempi kristalli). Nämä ammukset ladataan yleensä aukeavaan piipun takaosaan. Ammukset ja koneisto tekevät aseista suhteellisen isokokoisia ja arsenaali koostuu lähinnä pistooleista ja kivääreistä, yhdellä tai useammalla piipulla. Erikoisemmat revolverimallit ovat kalliimpia valmistaa, vaativat enemmän huoltoa ja ovat vielä hieman isompia/raskaampia.
- Mustaruutiaseiden ongelma on savupilvi, joka haittaa hetkellisesti näköyhteyttä. Ongelma korostuu sisätiloissa.
- Uusia kristallipohjaisia versioita näistä aseista on kahta tyyppiä.
- Ensimmäinen muistuttaa ruutipohjaisia hauliaseita, mutta mustaruutipanoksen sijaan ammuksessa on pieni kristallipala joka laukaistaan. Näistä saa tehtyä pienempiä ja kevyempiä kuin mustaruutiversioista tehon kärsimättä, mutta altistavat käyttäjän ja muut samassa tilassa olevat pienelle määrälle kristallipölyä.
- Toinen tyyppi perustuu pieneen kristallivoimalähteeseen, joka laukaisee paineilmamaisesti pelkän metalliammuksen. Nämä ovat isoja ja raskaita, mutta kristallivoimalähde on kiinteä ja suojattu. Tämä mahdollistaa myös ammuspesät, joiden ansiosta asetta ei tarvitse ladata jatkuvasti uudelleen.
- Meleeaseet
- Tussarien ongelmien johdosta (teho, kantama, tulinopeus) meleeaseita ei ole täysin syrjäytetty taistelukentiltä. Pistimien sijaan suositaan vielä mm. miekkoja ja keihäitä. Meleejoukot usein raskaasti panssaroituja.
- Sotakoneet
- Maavoimilla käytössään alkeellisia höyrypanssarivaunuja ja uudempia kristallienergiamalleja (about WW1 jälkeistä kalustoa).
- Ilmavoimat pohjautuu pitkälti suuriin ilmalaivoihin (Zeppeliinejä) ja uutena innovaationa pienempiä lentokoneita (nämäkin WW1-aikaista tasoa).
- Merivoimilla perinteisemmät höyrykäyttöiset taistelulaivat.
- Powersuitit on uusi innovaatio minkä kehittämisen kristallienergia on mahdollistanut.
tech.txt · Last modified: 08.04.2018 11:25 by foxjones